Camera bebelușului: Idei pentru băieței

Ești încântată că vei avea un băiețel, dar nu te poți decide cum să-i decorezi camera? Vestea bună este că nu ai nevoie de bugetul sau talentul unui scenograf de la Hollywood pentru a crea o cameră fermecătoare pentru micuțul tău – ci doar de imaginație.

Iată cinci idei grozave care te pot inspira.

1. Aventurierul

Sursa de inspirație: Eroi folk ca Toma Alimoș, haiducii codrilor de poveste

Pereți: Tonuri de pământ sau lambriuri de lemn, autocolante cu pădure sau tapet lemnos pe un perete.

Mobila: Mobilă în stil Arts&Crafts, dintr-un lemn puternic, ca stejarul.

Decorațiunile de pe perete: O oglindă sau lămpi confecționate din scoarță, bușteni sau crenguțe.

Accente decorative: Lenjerie de pat în carouri, pătură cu semnalizatoare, coarne de cerb, postere vintage sau cu reproduceri din rezervații naturale, fotografii sau ilustrații cu urși, căprioare sau pești.

2. Supereroi

Sursa de inspirație: Supereroul preferat din benzi desenate, filme sau de la televizor.

Pereți:Pereții albi pun în valoare natura grafică a acestei teme și fac ca accentele de culoare și tablourile să fie WOW!

Mobila: Din lemn închis la culoare sau negru. Scaun sau balansoar retapițat în culorile specifice supereroului.

Accente decorative: Benzi desenate vechi înrămate; mască de supererou, tricou sau poster de film; așternuturi deschise la culoare.

3.Erou sportiv

Sursa de inspirație: Sportul tău preferat.

Pereți:Folosește culorile echipei sportive din orașul tău natal sau caută un echipament preferat pentru inspirație. Folosește versiunile mai pale ale acestor culori pentru o imagine mai caldă.

Mobila: Negru, alb sau tonuri lemnoase cu linii simple, curate; animează un dulap simplu cu mânere pictate în mingi de baseball, de tenis sau de fotbal.

Accente decorative:Fanioanele echipei, o jachetă înrămată sau un costum de alergat, fotografii sportive vechi, echipamente sau trofee.

4. Aventurierul Victorian

Sursa de inspirație: romanul lui Jules VerneÎn jurul lumii în 80 de zile, naturalistul englez Charles Darwin, filmele “steampunk”.

Pereți: Culori misterioase, prăfuite, ca gri porumbel, verde de junglă, albastru nautic; tapetează un perete cu hărți vechi sau adaugă un abțibild cu un balon cu aer cald.

Mobila: Un pătuț de fier în reproducere victoriană cu finisaj negru sau metalic mat, un dulap de răchită sau un balansoar într-o culoare închisă.

Accente decorative: Printuri botanice sau navale, echipamente mecanice, tușeuri de fier sau alamă pentru rafturi și lămpi; dungi de modă veche pentru așternuturi și tapițerie.

5. Vedetă rock

Sursa de inspirație: Trupa ta rock favorită sau artistul preferat când erai mică.

Pereţi: În culorile unei coperți de album, al unui poster pentru concert sau al unui logo iconic.

Mobilier: Mobilă albă dacă pereții sunt închiși la culoare, și invers; un scaun tapițat în model animal print sau catifea.

Accente decorative: Postere de la concerte vechi sau bilete înrămate, fotografii alb negru ale instrumentelor muzicale, catifea, blană falsă colorată, piele tăbăcită.

Idei de decorațiuni pentru mămici istețe

• Împrumută culori de la postere, coperți de cărți sau de albume care au legătură cum tema ta. • Ești în grabă? Pereții albi merg cel mai bine cu orice temă. • Alege culori mai pale pentru pereți și mai puternice pentru accente, ca lenjerie sau draperii. • Obiectele vintage sau antichitățile oferă automat un dram de istorie și îi conferă camerei originalitate, iar reproducerile funcționează la fel de bine.

Consimțământ Cookie-uri