5 moduri în care mâncarea îl poate ajuta pe micuţul tău să doarmă mai bine

Un regim sănătos şi un somn consistent sunt doi dintre cei mai importanţi factori pentru dezvoltarea bebeluşului tău, iar tu trebuie că aloci mult timp pentru a te asigura că puiuţul tău are parte de amândouă. Din fericire, aceste două sarcini pot merge mână în mână. Poţi promova o alimentaţie sănătoasă şi somn odihnitor pentru nou-născutul sau copilaşul tău servind mâncărurile potrivite în timpul zilei şi înainte de culcare.

Urmează aceste sfaturi pentru un somn perfect!

1. Ia în calcul sincronizarea

Din când în când, cinele târzii nu pot fi evitate, dar în majoritatea timpului, încearcă să serveşti cina cu câteva ore înainte ca bebeluşul tău să meargă la somn. Un stomăcel prea plin la ora de culcare ar putea crea disconfort, pentru că organismul micuţului tău va trebui să lucreze mai mult pentru a digera hrana.

2. Fă loc pentru lăptic

Laptele nu conţine numai calciu pentru oase sănătoase, ci şi triptofan, un aminoacid care este un sedativ natural. Laptele este un aliment natural, prieten cu somnul, aşa că alăptează sau dă-i micuţului tău lapte praf la începutul serii sau dă-i un pahar de lapte la cină.

3. Fad este cel mai bine

Evită alimentele acide, precum lămâile sau roşiile, exact înainte de somn, dar şi mâncărurile grele prăjite. Acestea pot cauza regurgitaţie copilaşului tău şi pot întrerupe astfel somnul odihnitor de peste noapte.

4. Elimină băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase ar trebui să fie o trataţie rară, şi nu numai pentru că de cele mai multe ori conţin zahăr. Anumite băuturi carbogazoase conţin cantităţi mari de cofeină, un stimul care inhibă somnul. Apa şi lăpticul sunt de departe cele mai sănătoase băuturi pentru micuţul tău.

5. Renunţă la dulciuri

Aproape orice copilaş adoră ciocolata, dar această trataţie conţine şi ea o cantitate redusă de cofeină. Elimină bombonelele seara şi dă-i în schimb un fruct.

Pregătirea cinei pentru bebeluşul tău este o provocare destul de mare,dar dacă îţi aloci puţin timp să te gândeşti cu atenţie la alimentaţie şi somn, vei putea să îţi trimiţi puiuţul în lumea viselor cu încredere.

Consimțământ Cookie-uri