Cum să îți îmbraci micuțul pentru culcare

Probabil că ești la curent cu cele două imperative ale discuției legate de temperatură: trebuie să îi asiguri micuțului destulă căldură încât să nu i se facă frig, dar temperatura nu trebuie să fie prea ridicată pentru ca acesta să nu se supraîncălzească.

Cu toate că nu există o regulă general valabilă pentru îmbrăcarea micuților după ce trec de primele trei luni (nou-născuţilor le place să fie înfășați în primele trei luni, iar unii dintre ei s-ar putea să aibă nevoie de un strat de haine suplimentar în acea perioadă), primul pas este să verifici temperatura. Dacă tu simţi nevoia să mai pui ceva pe tine, atunci probabil că și bebeluşul tău are nevoie de o hăinuţă în plus.

Dacă ai impresia că bebelușului tău îi este răcoare și ar avea nevoie de pijamale mai călduroase sau o păturică, verifică-i picioruşele. Mânuțele și piciorușele par să îi fie întotdeauna reci, chiar și atunci când în cameră este cald şi restul corpului său are o temperatură normală? În loc să reglezi constant termostatul, adu-ţi aminte că mânuțele și piciorușele bebelușilor se răcesc mult mai repede decât cele ale copiilor mai mari și ale adulților.

Dacă observi că acest lucru se întâmplă frecvent în timpul somnului, îmbracă-l pe micuț în pijamale întregi, cu picioruşe. Săculeții de dormit pot fi de asemenea o variantă (se înfășoară la bază, creând un cocon confortabil). Poți să încerci și cu o pereche de șosete, precum și mănușele pentru mânuțe.

Iată alte câteva sfaturi pentru a-i asigura micuțului o temperatură confortabilă pe tot parcursul nopții:

La revedere păturicilor. Pune deoparte plapuma și păturica din setul pentru așternuturi până când puiuţul tău împlinește un an, pentru că pot prezenta pericol de sufocare pentru nou-născuți. În schimb, înfășoară-l într-o păturică ce îl învelește bine până la umeri. • Idei destepte pentru infasat. Ferește-te de pături sau haine în plus în timpul somnului. • Mai mult nu este întotdeauna mai bine. De fapt, mai multe straturi pot duce la o supraîncălzire inconfortabilă pe durata somnului. Ca regulă generală, îmbracă-ți micuțul cu un strat în plus față de ce ai purta tu la culcare. • Fii atentă la reacțiile bebelușului. Cel mic este nemulțumit? Motivul poate fi temperatura prea scăzută sau căldura excesivă, așa că fii atentă dacă se agită.

Consimțământ Cookie-uri