Ce trebuie să știi atunci când micuțul are nevoie de un partener de somn

Partenerii de somn ai copilașilor vin în toate formele și mărimile: Unii sub formă de pături zdrențuroase, alții ca mult iubiții ursuleți de pluș, iar unii ceva mai neobișnuiți, ca unul dintre tricourile tale. Acești parteneri de somn ai bebelușilor și copilașilor nu numai că au un loc asigurat în pătuț – ci de multe ori sunt folosiți şi ca talismane la orice oră din zi.

Citește mai departe pentru a afla tot ce ar trebui să știe o proaspătă mămică, precum și câteva idei de jucării pe care i le poți prezenta micuțului tău pentru a-l ajuta să doarmă.

Adevărul

Purtarea unui talisman sau a unui obiect de tranziție este o parte complet normală a dezvoltării micuțului tău, mulți copii alegându-și însoţitorul cândva între 8-12 luni. De cele mai multe ori ceea ce caută este un obiect moale, ca o pătură sau o pernă, iar puiul tău va folosi acest „partener” pentru alinare și confort atunci când tu nu ești prin preajmă. Mulți copii se pot atașa de aceste obiecte de tranziție, ceea ce este la fel de normal: nu îl trata ca pe un semn că micuțul este prea dependent sau timid.

Siguranța pe primul loc

Cu toate că este în regulă să îl lași pe micuț să își ia ursulețul de pluș în pat, este important să ai grijă ca bebelușii sub 7 luni să lase jucăriile moi și păturicile în afara pătuțului. Unele dintre aceste obiecte pot prezenta risc de sufocare, crescând riscul simptomului de moarte subită la sugari.

De asemenea, cum micuțul s-ar putea să își bage în gură partenerul de somn, este absolut necesar să elimini orice risc de sufocare, cum ar fi nasturii sau alte bucăți mici care s-ar putea rupe.

O colecție întreagă

S-ar putea să fii surprinsă dacă micuțul își alege un tovarăş mai puțin confortabil de care să se atașeze, dar și acest lucru este normal. Unii copii se pot atașa de cartea lor favorită și insistă să doarmă în fiecare seară cu ea, pe când altora un trenuleț de jucărie sau o mașinuță li se poate părea liniștitoare. Atât timp cât nu consideri că micuțul se poate răni în somn, este în regulă să îl lași cu aceste obiecte de tranziție mai neobișnuite în pat.

Mămicile istețe știu că este esențial să aibă un astfel de obiect de rezervă la îndemână. Odată ce micuțul își alege obiectul de siguranță, încearcă să găsești unul identic și să îl pui deoparte. Dacă micuțul îl pierde vreodată (sau hotărăști că ursulețul de pluș are nevoie de o spălare), vei putea să scoți noua jucărie înainte să se ajungă la lacrimi.

Consimțământ Cookie-uri