Soluţii pentru culcatul bebeluşului: în călătorie

Vacanţele nu sunt doar frumoase, ci şi foarte importante pentru dezvoltarea bebeluşului. Plecând de acasă vede şi aude lucruri noi – însă, din păcate, acest lucru are şi dezavantaje.

Adevărul este că împrejurările noi şi pătuţul de la hotel îi pot strica programul de culcare chiar şi unui bebeluş care doarme foarte bine. Ca să aibă somnul cât mai dulce, asigură-te că camera de la hotel este cât mai comfortabilă pentru somn. Iată câteva soluţii ca să te asiguri că micuţul călător are parte de o atmosferă comfortabilă la culcare.

Exersează de acasă

Ai de gând să foloseşti un pătuţ portabil în călătorie? În cazul acesta inaugurează-l acasă, punând bebeluşul să doarmă în el câteva nopţi. Va vedea cum se simte şi va fi pregătit să doarmă în el la hotel.

Ia-i câţiva prieteni cu tine

Nici nu mai e nevoie să spun: nu uita ursuleţul preferat de pluş, păturica moale, cu franjuri şi suzeta preferată.

În general copiii se ataşează foarte mult de prietenii de pluş şi nu reuşesc să doarmă bine fără ei, deci nu uita să îl iei pe cel pe care îl preferă (unul sau mai mulţi!).

Gândeşte-te la spaţiu

Dacă bebeluşul sau copilul doarme în propria cameră acasă, este posibil să îl deranjeze faptul că, brusc, eşti şi tu în cameră. Întreabă la mai multe hoteluri şi vezi cât costă camerele comunicante şi apartamentele. Dacă aşa ai putea câştiga un somn liniştitor în vacanţă, s-ar putea să merite să iei o cameră în plus!

Respectă ritualul

Dacă bebeluşul tău are nevoie de băiţă, două poveşti, trei cântecele şi fluturari de gene pe obraz ca să adoarmă acasă, fă aceste lucruri şi în vacanţă. Copilul va fi liniştit de ritualul familiar, şi, deoarece aceste activităţi îi arată că a venit vremea de culcare, îl vor ajuta să se pregătească de somn în vacanţă.

Întotdeauna este o aventură să pleci în călătorie cu copiii, dar dacă te asiguri că bebeluşul doarme cât trebuie la hotel, ai făcut deja primul pas către o vacanţă distractivă şi odihnitoare pentru toţi.

Consimțământ Cookie-uri