Cum să-l menții pe cel mic în siguranță oriunde atunci când doarme

Așa cum știe orice proaspăt-părinte, poate fi o provocare doar să-ți faci copilul să adoarmă, cu atât mai mult să te asiguri că are parte de un somn bun, departe de orice pericol. Urmează aceste indicații care te vor ajuta să menții somnul micuțului tău neîntrerupt și în siguranță.

1. Alege ferm, nu delicat.

Pune-l pe micuțul tău să doarmă pe o saltea fermă în loc pe o suprafață moale, cu strat de pernă. Vei vrea de asemenea să eliberezi pătuțul celui mic de perne, animale de pluș și alte obiecte moi pentru pat.

Chiar dacă ai putea crede că a face pătuțul celui mic mai primitor i-ar aduce mai mult confort, de fapt, asta poate crește riscul de sufocare. Dacă micuțul tău adoarme în timp ce este pe afară, într-un căruț sau cărucior, mută-l pe o suprafață fermă cât de repede posibil.

2. Menține-i răcoarea

Pentru a asigura un somn confortabil și în siguranță întreaga noapte, îmbracă-l pe cel mic cu nu mai mult de un strat de haine pe care l-ai purta și tu, dată fiind temperatura camerei. Poți să-ți dai seama dacă micuțului tău sănătos îi este prea cald, dacă transpiră, are părul umezit sau obrajii îmbujorați, are o respirație accelerată sau dacă pieptul său este fierbinte la atingere.

Îndepărtează orice straturi suplimentare pentru a-l ajuta să se răcorească și asigură-te că setezi temperatura camerei la un nivel care este confortabil pentru un adult îmbrăcat subțire.

3. Întinde-ți micuțul pe spate

Micuții ar trebui să fie mereu întinși pe spate când dorm în primul an de viață. Totuși, dacă puiuțul tău sănătos este deja capabil să se rostogolească de unul singur de pe burtică pe spate și înapoi de pe spate pe burtică, este în regulă pentru el să facă asta în timpul somnului. Nu este nevoie să îl verifici și să-l întorci constant pe spate.

Orele de somn ar trebui să fie pline de vise frumoase. Păstrând aceste sfaturi în minte, tu și micuțul tău sunteți pe drumul către o odihnă bine-meritată.

Consimțământ Cookie-uri