Opt sfaturi pentru a-ți menține micuțul în siguranță în timp ce doarme

Sindromul morții subite la sugari (SMSS) este un gând înfiorător! S-ar putea chiar să te determine să petreci mult timp aplecat deasupra lui în timp ce cel mic doarme în primele sale săptămâni acasă. Chiar dacă experții nu știu toate cauzele SMSS, știu că este ceva rar și că sunt destule lucruri pe care le pot face părinții pentru a reduce riscul de SMSS.

Iată ce trebuie să știi.

1. Precauția începe în timpul sarcinii

Dă-i micuțului tău un avans, oferindu-i o îngrijire prenatală potrivită. De asemenea, este esențial să te menții sănătoasă în timpul acestei perioade și să eviți orice loc care ar putea presupune un hazard de sănătate – și din punct de vedere al mediului!

2. Aşează-ţi micuțul pe spate când doarme

Fie că e vorba de un pui de somn sau de somnul de noapte, micuții mai mici de un an ar trebui să doarmă mereu pe spate pentru a reduce riscul de SMSS. Excepția: dacă se rostogolește pe o parte sau pe stomac, este în regulă să-l lași așa, deoarece probabil este capabil să se rostogolească înapoi.

3. Asigură-te că pătuțul este sigur

Pătuțul micuțului tău ar trebui să întrunească standardele actuale de siguranță a somnului, iar salteaua sa ar trebui să fie acoperită de un cearceaf potrivit. Acestea fiind spuse, nu trebuie să faci un efort suplimentar cu căptușeli sau bare de protecție (care oricum nici nu sunt recomandate).

4. Nimic în plus în pătuț

Asta înseamnă fără animale de pluș, așternuturi largi, perne, căptușeli de pătuț, plăpumioare, obiecte liniștitoare pentru el sau alte lucruri care prezintă un risc potențial de a-ți sufoca puiuțul în timp ce doarme. Micuțul tău nu se va supăra dacă pătuțul este gol!

5. Dormi aproape de micuțul tău

Ține-i pătuțul sau căruciorul aproape, la un braț distanță. Indiferent câte vrei să faci, nu-l lăsa să doarmă în patul tău, care chiar poate crește riscul de SMSS.

6. Ține-ți micuțul la răcoare

Semnele că micuțului tău i-ar putea fi prea cald includ transpirația ori pieptul sau fruntea fierbinte. Ca sfat general, nu e nevoie să-l îmbraci cu mai mult de un strat decât ai purta și tu pentru a-ți fi bine.

7. Oferă-i o suzetă

Suzetele oferite în timpul somnului de noapte sau unui pui de somn pot reduce riscul de SMSS. Dar este, de asemenea, în regulă dacă micuțul tău nu este interesat. Nu trebuie să-l forțezi.

8. Fii suspicioasă cu privire la produsele care „reduc SMSS”

În ciuda a ce ar putea spune eticheta de pe pachet, nu s-a dovedit că penele de fixare, saltelele speciale și plasatoarele pentru somn reduc riscul de SMSS. În funcție de tipul obiectului, acestea chiar ar putea provoca un pericol de sufocare!

Consimțământ Cookie-uri