Dezvoltarea prematurului față de cea a normoponderalului

Ai un bebeluș prematur? Felicitări, este un luptător! Dar acest mic luptător s-ar putea să aibă nevoie de atenția ta sporită, și de a medicilor neonatologi. Dacă se naște cu mult înainte de termen, cel mai probabil veți petrece o perioadă mai îndelungată în maternitate. Acolo, medicii neonatologi vor supraveghea eventuale infecții, probleme digestive, respiratorii, sau neurologice. Vor evalua auzul și văzul, ce pot fi deficitare. Bebelușul tău va fi mult mai sensibil la orice stimul din mediul extern, și mai greu de liniștit.

Dacă s-a născut aproape de termen, cel mai probabil, dezvoltarea lui va fi foarte asemănătoare cu cea a copiilor de vârsta lui. S-ar putea să observi, împreună cu pediatrul, o ușoară întârziere în creșterea în greutate și în înălțime. Poate achizițiile lui psihomotorii nu vor fi făcute în același timp cu cele ale altor copii. Dar nu-ți face griji. Curând, va fi greu de deosebit de copiii născuți la termen.

Oricând ai naște, încearcă să-ți iei bebelușul la piept cât mai repede. Hrănește-l la pieptul tău, cu laptele tău, pentru că acesta este perfect adaptat nevoilor lui speciale. Și bucură-te de fiecare clipă!

Consimțământ Cookie-uri