Baby-Game-Catch

Joc pentru copii captura

Melissa Vonder Haar

 • Locaţie

  Interior sau Exterior

 • Promovează

  Abilități motorii

 • Ce ai nevoie

  Mingiuțe de diferite mărimi, culori și texturi

Cum te joci


Adună câteva mingiuțe – preferabil de mai multe forme și mărimi – și rostogolește una către micuțul tău. Încurajează-l să o rostogolească sau să o arunce înapoi către tine, ajutându-l dacă e nevoie.

Asigură-te că îi vorbești despre obiecte și ceea ce faceți, spunându-i micuțului „Tocmai ai aruncat o mingiuță verde!” sau „Rostogolesc spre tine o mingiuță cu buline!” Încearcă să adugi o anumită structură acestei activități pe măsură ce copilul tău crește, invitându-l să rostogolească sau să arunce o anumită mingiuță.

Trucuri și sfaturi


La vârsta acesta, micuțul tău nu va ținti cu precizie. Încă mai lucrează la mișcarea mâinii și a degetelor, așa că la început va lovi sau pocni mingiuța. Așteaptă-te să fie nevoie să-l ajuți cu aceste abilități timpurii de mișcare și să aibă nevoie de mult exercițiu.

Scopul jocului este să îți ajute copilașul să îşi dezvolte controlul și coordonarea prin acțiunile repetate de apucare, rostogolire și aruncare a mingiuței.

Învățarea și creșterea


Mișcarea repetată a acestei activități pentru bebeluși îl încurajează pe cel mic să-și folosească trupul în moduri noi și diverse, dându-i o senzație de putere și control. Este un sentiment incredibil de realizare atunci când cel mic își dă seama că „Am făcut mingiuța să se rostogolească!”

Pe măsură ce copilașul tău crește, va fi distractiv să vezi cum jocul se dezvoltă și el chiar aruncă -- și în cele din urmă prinde -- mingiuța. Și dacă vreodată ia calea terenului de baschet atunci când e mai mare, îți vei aduce aminte mereu cum a început să aibă talentul acesta!
Scutece

Pampers Active Baby

1 Pampers = 1 noapte fără umezeală.

Rostogolirea mingii

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  O minge mare şi moale; cărţi sau cutii pentru a construi culoarul