Cum să ai grija de pielea delicată a bebelușului

Schimbarea Scutecului Să-i păstrezi fundulețul curat și uscat bebeluşului este cea mai bună cale pentru protejarea pielii și a zonei scutecului, deosebit de vulnerabilă la infecții și iritații. Așadar este vital să fii foarte vigilentă atunci când îl schimbi pe cel mic. Învață să cunoști pielea bebelușului tău observând variațile din tonalitate sa și cum reacționează la atingerea diferitelor zone ale corpului lui. Acest lucru îți permite să observi micile modificări mult mai rapid.

NOŢIUNILE DE BAZĂ PENTRU SCHIMBAREA SCUTECULUI Schimbarea scutecului oferă o ocazie excelentă de a oferi pielii bebelușului tău atenție suplimentară. Zonă scutecului este predispusă la iritații, motiv pentru care o îngrijire specială a pielii micuțului îl poate feri pe acesta de disconfort. Amintiți-vă, atunci când vine vorba de zona scutecului, o piele uscată înseamnă o piele sănătoasă. Pielea umedă sau murdară devine repede sensibilă și vulnerabilă la iritațiile scutecului. Pentru a minimiza umiditatea, schimbă scutecul bebeluşului frecvent și folosește scutece super absorbante. Dacă folosești scutece de bumbac este indicat să fii un pic mai atentă la verificarea și schimbarea lor. Schimbările scutecului devin mai puțin frecvente odată ce piticul crește, începând de la zece pe zi în medie și scăzând treptat în câteva luni la aproximativ șase. Ca regulă generală, scutecul bebelușului tău trebuie să fie schimbat, înainte sau după fiecare masă, după fiecare scaun, înainte de culcare și când se trezește după un somn lung. Este de asemenea indicată schimbarea scutecului micuțului înaintea unei ieșiri.

SFATURI RAPIDE: Dacă bebelușul tău este fetiță, șterge întodeauna din față în spate pentru a preveni transferarea bacteriilor dinspre funduleț spre organele genitale. Tot ce ai nevoie pentru a spăla zona este apa curată. Și dacă bebelușul tău este băiețel este indicat să-i ștergi fundulețul din față în spate. Când cureți, nu forța prepuțul. Nu este necesar și poate fi dăunător. După primii ani de viață prepuțul devine din ce în ce mai retractabil ajungând complet retractabil după 3 ani, moment în care nu mai are nevoie de o atenție specială pentru a rămâne curat și sănătos.

Consimțământ Cookie-uri