Îngrijirea bontului ombilical pas cu pas

Buricele – sunt destul de fascinante, nu? Desigur, când îți aduci micuțul acasă pentru prima dată de la spital, un lucru va deveni imediat evident: Protejarea a ceea ce a mai rămas după tăierea cordonului ombilical va fi o parte importantă a rutinei de îngrijire a pielii celui mic.

Când îl aduci pentru prima dată pe cel mic acasă, probabil ești îndrăgostită de felul în care se simte pielea sa. Prin aceste atingeri delicate și iubitoare te poți apropia de micuțul tău – asigură-te doar că ai grijă.

Din fericire, cea mai simplă modalitate de a avea grijă de un bont ombilical este să îl lași în pace. Deși era o rutină ca părinții să șteargă bontul cu spirt după fiecare schimbare de scutec, experții consideră acum că bonturile se vindecă mai repede atunci când sunt lăsate în pace.

Cel mai important lucru pe care să-l ții minte atunci când vine vorba de îngrijirea bontului ombilical este să menții zona atât curată, cât și uscată.

De vreme ce micuțul tău nu va merge la înot prea curând, oferă-i băițe cu buretele înainte ca bontul să cadă, pentru a te asigura că zona se menține uscată.

Bonturile ombilicale cad de obicei cam la două săptămâni de la naștere, dar acest lucru poate să dureze şi mai mult. Curând, nu va mai trebui să-ți faci griji cu privire la vindecarea buricului, și tot ce vei vrea să faci va fi să-i săruți și să-i gâdili burtica celui mic.

Consimțământ Cookie-uri