Petrecerea de dinainte de venirea pe lume a celui mic: Sărbătorirea celui de-al doilea copil

Fraților mai mici le rămân multe de la primul-născut – dar acesta nu este un motiv pentru ca petrecerea de dinainte de venirea pe lume a celui de-al doilea copil să fie mai puțin specială decât prima! Fără îndoială, petrecerea este la fel de importantă și în cazul celui de-al doilea copil!

E posibil ca viitorul bebeluș să aibă alt sex decât primul născut, iar ceea ce rămâne de la frățior poate să nu i se potrivească perfect celui de-al doilea. Întreabă orice mămică: bebelușii pot să uzeze destul de tare hăinuțele și jucăriile.

Ce poți să faci pentru a te asigura că cea de-a doua petrecere este combinaţia perfectă de practic și special?

1. Sărbătorește-l pe primul-născut

Mai ții minte cum te-ai simțit când ai aflat că erai pe cale să fii mămică pentru prima oară? Ei bine, micuțul tău va trece printr-o schimbare, de la a fi singur la părinți la a fi fratele cel mare! S-ar putea să nu fie foarte încântat de noul rol, dar o petrecere în onoarea acestei schimbări este o modalitate numai bună de a vă pregăti pentru noul bebeluș și a vă familiariza cu noul rol în familie al primului născut.

Cum poți să faci asta? Ia în considerare opțiunea ca primul tău născut să fie „gazda” evenimentului. Inventează jocuri și activități care sărbătoresc relația dintre frați. Invită și alți copii și amenajează un colț pentru ei.

2. Înregistrează-te pentru cadouri – din nou

Da, este al doilea copil, dar nu toate body-urile și jucăriile fac față nebuniilor a doi copii! Pe măsură ce te uiți prin cutiile cu lucruri pentru bebeluș pe care le-ai păstrat, fii realistă în legătură cu ceea ce ți-ar trebui pentru al doilea copil. Un registru îi va ajuta pe toți ceilalţi să știe ce vrei și de ce ai nevoie.

3. Alege o locație nouă și originală

Profită de ocazie pentru a avea un cu totul altfel de petrecere. Dacă prima a fost o reuniune între fete la un restaurant elegant, a doua ar putea să aibă o cu totul altă atmosferă. Poate ai vrea să fie mai intimă, sau să îi inviți pe părinți să vină cu cei mici, pentru o atmosferă mai relaxată. Ia în considerare un parc sau alte spații deschise unde cei mici se pot distra la fel de bine ca părinții. Nu trebuie să o recreezi pe prima – planifică petrecerea fără o idee predefinită.

4. Fă poze

Nu uita să documentezi bucuria anticipației celui de-al doilea bebeluș! Fie că pui la păstrare o poveste virtuală sau alegi un album tradițional, într-o bună zi micuțul va dori să îl vadă! Încearcă să împarți aparate de fotografiat invitaţilor sau roagă-i pe aceştia să își folosească telefoanele pentru a te ajuta să documentezi evenimentul în cinstea noii apariţii.

Frații mai mici sunt la fel de speciali ca și primii născuți, așa că ai toate motivele să sărbătorești ca atare. Este un eveniment important care își merită propria petrecere, așa că distrează-te!

Consimțământ Cookie-uri