Călătoriile cu cel mic

Călătoriile cu micuţul Te pregăteşti pentru prima călătorie cu micuţul? Cantitatea mare de lucruri de care ai nevoie pentru îngrijirea zilnică a celui mic poate face chiar şi ieşirile scurte să pară puţin înspăimântătoare. Dar poţi reduce stresul respectând câteva reguli simple. De exemplu, lasă-l pe el să stabilească ritmul şi tu încearcă să rămâi la programul vostru normal pe cât posibil.

FAMILII LA DRUM Ca să profitaţi la maxim de călătoriile în familie, aşteaptă-te ca micuţul să stabilească programul şi ritmul, într-o anumită măsură. Pregătirea este cheia succesului, deci planifică fiecare detaliu în avans şi ai grijă să împachetezi mâncarea, hăinuţele şi echipamentele potrivite. Asta ar trebui să includă şi o trusă de prim-ajutor. Iată câteva sfaturi pentru început:

  • Dacă alăptezi, atunci nu ai nevoie de mâncare! Dar nu uita să iei mai multă apă pentru tine, deoarece vei avea nevoie de multe lichide, iar călătoriile îţi pot intensifica setea. Dacă îi dai lapte praf, foloseşte apă îmbuteliată pentru biberoane – sau, şi mai bine, investeşte în amestecuri gata făcute pentru drum.

  • Şerveţelele pentru bebeluşi sunt esenţiale la drum. Nu doar pentru schimbarea scutecelor, dar şi pentru menţinerea igienei mâinilor şi feţelor tuturor, ceea ce reduce riscul de a lua microbi şi de a transmite infecţii.

  • Dacă îl schimbi într-un spaţiu public, foloseşte şerveţele pentru a o curăţa locul înainte şi după ce îl schimbi.

  • La 3 luni, micuţul tău ar putea încă să doarmă în căruţ sau coş, care poate fi transportat uşor. Dar dacă deja doarmă în pătuţ, ar fi o idee bună să încerci să-l obişnuieşti să doarmă într-un coş în zilele dinainte să plecaţi la drum.

  • Include multe pauze şi perioade de odihnă în programul de călătorie.

  • Nu ar trebui să îţi asumi riscul de a urca micuţul într-o barcă. Călătoriile pe apă mai pot aştepta până când este suficient de mare să poarte o vestă de salvare. Când va veni momentul, merită să-i cumperi propria vestă, deoarece nu poţi fi sigură că vei găsi dimensiunea potrivită pentru el tot timpul. Dacă eşti îngrijorată cu privire la călătoriile cu cel mic, poţi cere sfaturi medicului. Savurează această nouă experienţă şi, dacă este prima lui excursie, nu uita să faci multe poze pentru albumul de familie.

Consimțământ Cookie-uri