A-fun-way-to-play

Stimularea sensibilității: Joaca cu bebelușul tău

Marygrace Taylor

Ai putea fi tentată să te joci foarte mult cu mica ta minune, însă când vine vorba de activități pentru bebeluși, mai puțin înseamnă cu siguranță mai mult. Învață cum să îl faci pe cel mic să se joace și cum să ții interesul crescut.

La vârsta de 4 luni, bebelușul este suficient de activ cât să înceapă să vrea să se joace. Jocurile pentru bebeluși sunt stimulante și palpitante pentru micuțul tău, însă prea multă agitație îl poate copleși. Iată cum introduci joaca în programul micuțului tău - fără să îi oferi prea mult, prea devreme.

Păstrează simplitatea

Cu copilașii mici, întotdeauna calea simplă e cea mai bună. Ține jucăriile micuțului într-un cufăr și scoate doar câte una. Cu cât are mai puține jucării la îndemână o dată, cu atât mai puține sunt șansele ca bebelușul să se simtă copleșit.

Stimulează-i simțurile

Primele jucărele ale bebelușului tău nu trebuie să fie sofisticate sau scumpe - trebuie numai să îi trezească interesul. Și dacă ai văzut vreodată că bebelușul sau micuțul par mai interesați de hârtia de cadou în care a venit ambalată jucăria, știi exact la ce ne referim.
Încearcă să îi dai obiecte cu texturi, modele, culori, forme sau sunete diferite, cum ar fi o minge mare roșie de cauciuc, o jucărie de pluș moale și o jucărie cu clopoței. Asigură-te că toate jucăriile pe care i le dai sunt suficient de mari încât să nu le poată băga în guriță.

Interacționează - mult
Cu cât interacționezi și comunici mai mult cu bebelușul tău, cu atât mai multe va învăța și va fi mai fericit. Iată câteva idei de activități pentru gângureli și joacă împreună:

Așează-te pe podea și joacă-te împreună cu micuțul tău
Leagănă-l în brațe cât timp ascultați muzica ta preferată. Încearcă să îi cânți!
Citește-i cu voce tare - chiar dacă e prea mic pentru a înțelege povestea
Ia-l la o plimbare în cărucior și vorbiți despre toate lucrurile interesante care se întâmplă afară

Încearcă jocuri tip ”cucu-bau” și jocuri care presupun bătut din palme. Aceste jocuri ar putea să îl facă să râdă, iar acest sunet este cel mai frumos din lume.
Scutece

Pampers Pants

Ușor de pus, ușor de scos- schimbarea scutecului devine o joacă de copii

Dezvoltă vorbirea bebelușului tău, încă de la naștere

  • Locaţie

    În mișcare, Interior, Exterior

  • Promovează

    Alfabet & Numere

  • Ce ai nevoie

    Vocea ta