Sfaturi pentru mese liniștite în oraș cu micuțul tău

Când micuța noastră avea puțin peste un an, am hotărât împreună cu soția mea că era momentul să organizăm o ieșire în familie la unul dintre restaurantele noastre preferate de dinainte de viața în trei. Personal, eu sunt mai mult genul ia-copilul-cu-tine-și-vezi-ce-se-întâmplă, dar soția mea era foarte îngrijorată că micuța noastră ar putea avea o criză de plâns, iar noi am fi îngrozitor de rușinați.

După cum se temea soția mea, prima oară a fost un dezastru complet. Tot ceea ce putea merge prost a mers prost. Ne-a luat o lună și jumătate să ne adunăm curajul să mai încercăm o dată.

De data aceasta aveam un plan. Evident, amândoi eram puțin emoționați în legătură cu viitoarea incursiune în lumea cinelor la restaurant. Departe de a se lăsa mai prejos, micuța noastră a vărsat un pahar cu apă și a mușcat din creioanele colorate pe care chelnerul nostru, atent, i le adusese. Dar una peste alta, ne-am dat seama că planificarea atentă nu a fost în zadar atunci când cuplul de la masa alăturată ne-a felicitat pentru cât de cuminte este copilul nostru.

Alegerea locației

• Evitați locurile aglomerate, gălăgioase, dacă cel mic nu este obișnuit cu un astfel de mediu • Sunați din timp pentru a verifica dacă bebelușii sunt bineveniți și dacă există destule scaune înalte • Căutati un loc informal: Fețele de masă albe și paharele de vin de cristal sunt pentru bebeluși cum e culoarea roșie pentru taur

La restaurant

• Așezați-vă lângă ieșire: S-ar putea să trebuiască să părăsiți locația de urgență cu un bebeluș nemulțumit • Dacă micuțul va mânca cu voi, nu uitați să îi aduceți mâncarea și câteva linguri în plus, în caz că una (sau două) vor ajunge pe jos • Dacă micuțul a început să meargă, nu îl lăsați să se ducă la alte mese, decât dacă sunteți siguri că vecinii chiar vor să fie vizitați. Ceea ce e simpatic pentru voi poate fi enervant pentru alții. De asemenea, copilașii care se plimbă (și merg de-a bușilea) sunt un pericol de accidente pentru chelnerii grăbiți. • Dacă îl ții pe cel mic în brațe, ai mare, mare grijă. Bebelușii se nasc cu un al șaselea simț în ceea ce privește restaurantele. Se vor avânta asupra a tot ce e mai fierbinte și mai ascuțit, sau a ceea ce va face cel mai mare dezastru dacă e vărsat. • Nu vă așteptați ca angajații restaurantului să îl distreze pe cel mic. Au destule alte lucruri pe cap. • Nu vă rușinați dacă trebuie să plecați brusc – bebelușii au crize de plâns sau li se poate face rău. • Nu stați în oraș peste ora de culcare a micuțului. Faptul că este într-un loc nou poate fi destul de stresant din start!

Consimțământ Cookie-uri