tips for dining out with your baby

Sfaturi pentru mese liniștite în oraș cu micuțul tău

Armin Brott

Când micuța noastră avea puțin peste un an, am hotărât împreună cu soția mea că era momentul să organizăm o ieșire în familie la unul dintre restaurantele noastre preferate de dinainte de viața în trei. Personal, eu sunt mai mult genul ia-copilul-cu-tine-și-vezi-ce-se-întâmplă, dar soția mea era foarte îngrijorată că micuța noastră ar putea avea o criză de plâns, iar noi am fi îngrozitor de rușinați.

După cum se temea soția mea, prima oară a fost un dezastru complet. Tot ceea ce putea merge prost a mers prost. Ne-a luat o lună și jumătate să ne adunăm curajul să mai încercăm o dată.

De data aceasta aveam un plan.
Evident, amândoi eram puțin emoționați în legătură cu viitoarea incursiune în lumea cinelor la restaurant. Departe de a se lăsa mai prejos, micuța noastră a vărsat un pahar cu apă și a mușcat din creioanele colorate pe care chelnerul nostru, atent, i le adusese. Dar una peste alta, ne-am dat seama că planificarea atentă nu a fost în zadar atunci când cuplul de la masa alăturată ne-a felicitat pentru cât de cuminte este copilul nostru.

Alegerea locației


• Evitați locurile aglomerate, gălăgioase, dacă cel mic nu este obișnuit cu un astfel de mediu
• Sunați din timp pentru a verifica dacă bebelușii sunt bineveniți și dacă există destule scaune înalte
• Căutati un loc informal: Fețele de masă albe și paharele de vin de cristal sunt pentru bebeluși cum e culoarea roșie pentru taur

La restaurant


• Așezați-vă lângă ieșire: S-ar putea să trebuiască să părăsiți locația de urgență cu un bebeluș nemulțumit
• Dacă micuțul va mânca cu voi, nu uitați să îi aduceți mâncarea și câteva linguri în plus, în caz că una (sau două) vor ajunge pe jos
• Dacă micuțul a început să meargă, nu îl lăsați să se ducă la alte mese, decât dacă sunteți siguri că vecinii chiar vor să fie vizitați. Ceea ce e simpatic pentru voi poate fi enervant pentru alții. De asemenea, copilașii care se plimbă (și merg de-a bușilea) sunt un pericol de accidente pentru chelnerii grăbiți.
• Dacă îl ții pe cel mic în brațe, ai mare, mare grijă. Bebelușii se nasc cu un al șaselea simț în ceea ce privește restaurantele. Se vor avânta asupra a tot ce e mai fierbinte și mai ascuțit, sau a ceea ce va face cel mai mare dezastru dacă e vărsat.
• Nu vă așteptați ca angajații restaurantului să îl distreze pe cel mic. Au destule alte lucruri pe cap.
• Nu vă rușinați dacă trebuie să plecați brusc – bebelușii au crize de plâns sau li se poate face rău.
• Nu stați în oraș peste ora de culcare a micuțului. Faptul că este într-un loc nou poate fi destul de stresant din start!

Șervețele umede

Pampers Sensitive

Ajută la protejarea pielii împotriva iritațiilor