Primul drum cu avionul al micuțului

Multor proaspeți părinți le este frică să călătorească cu un nou-născut, ceea ce este de înțeles. Adevărul este că nou-născuții sunt de multe ori călători foarte cuminți pentru că dorm aproape tot timpul. Dacă ai impresia că nu poți să te urci cu micuțul tău în avion, relaxează-te. Cu un pic de planificare, întreaga familie se va putea bucura de prima aventură aeriană a micuțului.

Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că totul decurge fără probleme:

1. Păstrează-ți mâinile curate

Acest lucru se aplică întregii familii, inclusiv micuțului tău. Dat fiind sistemul lui imunitar încă subdezvoltat, cea mai mare grijă pe timpul călătoriei sunt microbii cu care ar putea intra în contact. Așa că asigură-te că toată lumea se spală pe mâini cât mai des și adu-ți un săpun lichid și șervețele umede pentru momentele în care toaleta nu este la îndemână.

2. Adu-ți propria salteluţă pentru schimbarea scutecului

Astfel vei putea să ții microbii la distanță atunci când folosești spațiile publice pentru schimbarea bebelușului.

3. Folosește un scaun pentru copii

. Cel mai sigur loc pentru un bebeluș în avion este un scaun pentru copii aprobat de autoritatea în materie, nu în brațele tale.

4. Alină senzația de urechi înfundate

Urechile se pot înfunda la schimbarea de presiune a aerului din timpul decolării și al aterizării, ceea ce îl poate neliniști pe cel mic și îi poate da o senzație de disconfort. Din moment ce înghițirea ajută la restabilirea presiunii aerului, poți să îi alini disconfortul micuțului punându-l la sân sau dându-i biberonul, o suzetă sau chiar un deget pe care să-l sugă.

Ia mai multe la pachetAsigură-te că aduci câteva scutece în plus, destule șervețele umede și hăinuțe de schimb pentru bebeluș, pentru orice eventualitate.

Împachetează aceste obiecte în bagajul de mână – și nu cel de cală – și nu uita esențialele, ca jucăriile favorite, jocuri pentru bebeluși și suzete.

6.Pregătește-te pentru schimbarea de orar

Asigură-te că toată lumea se odihnește din plin înainte de călătorie. Pentru a-l ajuta pe puiuţul tău să doarmă, încearcă să îi ajustezi programul cu două-trei zile înainte de plecare, și adoptă ora de culcare din noua locație (în timp ce planifici destule sesiuni de odihnă pe timpul zilei) imediat ce ajungeți.

7. Pune la cale un program relaxant

Planifică să ajungeți la aeroport și să lăsați bagajele devreme, și profită de avantajul îmbarcării prioritare, care le este oferit de multe ori familiilor cu copii mici.

Alege zboruri cu mai mult timp pentru escale, evitând astfel o cursă nebună prin aeroport pentru a prinde următorul avion. Apoi relaxați-vă și bucurați-vă de vacanță!

Consimțământ Cookie-uri