Prima dată în avion cu bebeluşul tău

Plănuiești să călătorești cu avionul împreuna cu copilul tău? Cu puține pregătiri înainte, primul zbor cu avionul al piticului tău poate fi o aventură veselă pentru toată familia. Citește mai departe!

Numai gândul de a călători cu un copil micuț îi face pe proaspeții părinți să se îngrijoreze, dar adevărul este că bebeluşii sunt de obicei niște călători foarte buni pentru că dorm foarte mult. Așa că, dacă te gândești că nu-l poți lua pe cel mic în avion cu tine, relaxează-te! Cu puțină planificare înainte, toată familia se poate bucura de primul zbor al celui mic cu avionul.

Iată câteva sfaturi pentru a fi sigură că totul se va desfășura cum trebuie: Mâinile trebuie să fie curate. Acest lucru este valabil pentru toată familia, incluzându-l pe cel mic. Având în vedere că sistemul său imunitar este foarte tânăr, pincipala grijă este ca acesta să nu intre în contact cu anumiți germeni. Așa că recomandă tuturor să-și spele mâinile în mod regulat și ia cu tine dezinfectant și șervețele umede din belșug pentru momentele când nu puteți merge la toaletă.

Ia cu tine păturica de schimbat scutecul. Te va ajuta să ții germenii departe când îl schimbi pe cel mic în locuri publice. Folosește un scăunel de siguranță. Cel mai sigur loc pentru copil într-un avion este într-un scaun pentru copii aprobat de autorităţile în materie, nu în braţele tale.

Ajută-i urechiușele să nu mai pocnească. Atunci când presiunea aerului se schimbă la decolare și aterizare, poate provoca sunete în ureche, ceea ce e un pic inconfortabil pentru bebeluş. Pentru că înghițitul ajută la echilibrarea presiunii aerului, poți aplana disconfortul dacă alăptezi sau dacă îi oferi un biberon, o suzetă sau chiar degetele tale.

Împachetează lucrușoare în plus pentru cel mic. Ia cu tine câteva scutece Pampers în plus, multe șervețele umede și niște hainuțe extra pentru orice eventualitate. Împachetează totul în geanta celui mic, nu în bagajele tale de drum, și nu uita de cele necesare doar lui, ca jucărioarele preferate, jocuri și suzete.

Fii pregătită pentru răul de înălțime. Asigură-te că toată lumea s-a odihnit înainte de plecare. Pentru a-l ajuta pe cel mic să doarmă, ajustează-i obiceiul de somn cu 2 sau 3 zile înainte să plecați, ţinând cont de fusul orar a zonei în care mergeţi, apoi ţine cont de ora locală (cu planificare pentru pauze de somn de-a lungul călătoriei) de îndată ce ajungi. Asigură-te că ziua destinată călătoriei este lipsită de stres. Trebuie să ajungi la aeroport devreme. Profită de avantajul îmbarcării preferenţiale care este de obicei oferită familiilor cu copii. Alege zboruri cu escale lungi pentru a evita momente de agitație şi grabă prin aeroport. Apoi relaxează-te și bucură-te de călătorie!

Consimțământ Cookie-uri