Crearea de legături mai strânse în familie

Călătoria cu bebelușul Vă pregătiți pentru prima voastră călătorie în familie? Cu cantitatea de harababură pură necesare pentru îngrijirea zilnică a unui bebeluș, călătoriile cu micuțul tău pot părea puțin descurajante. Dar respectarea unor reguli simple pot reduce realmente stresul. Lasă-l pe micuț să stabilească ritmul, de exemplu, și încearcă să planifici excursia în așa fel încât să îți menții rutina pe cât posibil. FAMILII PE PICIOR DE PLECARE Dacă vrei să vă bucurați cât mai mult de călătoria în familie, așteaptă-te ca, într-o oarecare măsură, bebelușul să stabilească programul și ritmul. Succesul stă în pregătire, așa că planifică din timp totul până la ultimul detaliu, gândindu-te să pui la pachet mâncarea, hăinuțele și echipamentele potrivite. Printre acestea, ar trebui întotdeauna să se numere și o formă de trusă de prim ajutor. Iată câteva sfaturi de la care să pornești:

  • Dacă alăptezi, atunci mâncărica bebelușului tău este asigurată! Însă nu uita să iei cu tine mai multă apă pentru tine, pentru că alăptarea îți crește nevoia de fluide, iar călătoria îți poate accentua setea. Dacă folosești lapte praf, folosește apă îmbuteliată pentru pregătirea biberoanelor micuțului - sau, și mai bine, investește în niște cutii cu lapte gata preparat pentru excursie.

  • Șervețelele pentru bebeluși sunt esențiale în călătorie. Nu sunt minunate numai pentru schimbarea scutecelelor, sunt de real ajutor pentru a menține mâinile și fețele tuturor curate, reducând astfel riscul de contactare de microbi și transmitere de infecții.

  • Dacă folosești o masă de schimbat bebelușul publică, folosește șervețele pentru a șterge suprafața înainte și după ce îl schimbi pe micuț.

  • La vârsta de trei luni, bebelușul tău probabil că încă doarme în coșul de bebeluș sau într-un pătuț balansoar, care pot fi ușor împachetate și luate în călătorie. Dar dacă deja doarme în pătuț, ar fi o idee bună să încerci să îl obișnuiești pe micuț să doarmă într-un pătuț de călătorie în zilele premergătoare excursiei.

  • Planifică în itinerariu multe pauze și popasuri de odihnă pentru tine și bebeluș.

  • Nu ar trebui să iei bebelușul într-o călătorie cu barca. Călătoriile pe apă mai pot aștepta până când micuțul tău este suficient de mare încât să poată purta corect o vestuță de salvare. Când vine momentul, merită să investești în vestuța de salvare a micuțului tău, pentru că nu întotdeauna vei găsi una pe măsura sa la destinație.

Dacă te îngrijorează ceva în legătură cu călătoria împreună cu cel mic, cere sfatul medicului tău de familie sau al medicului specialist care te vizitează. Bucură-te de această nouă experiență și, dacă este prima vacanță a bebelușului tău, nu uita să faci o mulțime de poze pentru albumul de familie.

Consimțământ Cookie-uri