Importanța ritualurilor în viața micuțului

Copiii prosperă în genul de regularitate și predictibilitate care le pot părea plictisitoare adulților. O rutină consecventă îi face să se simtă în siguranță și îi ajută să interiorizeze noțiunea de ordine.

Acest lucru explică de ce ritualurile simple ca mesele regulate sau cântarea unui cântecel înainte de culcare devin esențiale pentru copiii mai măricei. Dacă sunteți o familie ocupată cu multe evenimente neașteptate și un program agitat, aceste momente bine stabilite pot fi chiar mai importante pentru tine și micuțul tău.

Vacanțele și evenimentele speciale, ca zilele de naștere, sunt momente deosebit de importante pentru a da naștere unor ritualuri pentru toată familia: Împărțirea preparatelor culinare, folosirea unei vesele și a decorațiilor speciale și sărbătorirea acelorași evenimente iar și iar îl ajută pe cel mic să își dea seama de originile, valorile și identitatea lui.

Implică-l pe puiul tău în aceste pregătiri și vorbiți despre eveniment din timp. Arată-i poze ale aceleeași celebrări din anii trecuți sau ale altor zile similare de când erai tu copil. Cu toate că micuțul nu va face toate legăturile la această vârstă, își va dezvolta conștiința de sine ca membru al unei familii și al unei tradiții.

Dacă nu te simți confortabilă cu tradițiile familiei tale, inventează unele noi! Mai târziu îi vei auzi pe cei mici spunând, „În familia noastră, întotdeauna...” pentru că pentru ei probabil că aceste tradiții durează de o viață!

Consimțământ Cookie-uri