Echipa medicală de la maternitate

Distribuția din ziua de naștere Care sunt persoanejele ce vor fi implicate în timpul travaliului tău și în momentul nașterii copilului și care vor fi rolurile lor? Evident, acest lucru va depinde foarte mult de modul în care se va desfășura evenimentul și locul în care vei da naștere. În cazul unei nașteri acasă, doar moașa și partenerul de naștere pot fi prezenți. Dar dacă ai optat pentru a naște în spital, există diferite cadre medicale care pot sau nu să fie implicate.

CINE ESTE CINE? În timpul travaliului și al nașterii, vei întâlni o serie de profesioniști, fiecare cu rolul lui. Desigur, echipa medicală care chiar va fi implicată în tot procesul va depinde foarte mult de cum va decurge momentul travaliului, dacă sunt complicații, pentru ce metodă de ameliorare a durerii vei opta. Și în final, prin ce metodă alegi să naști. Mai jos găseşti o listă cu oameni cu care te vei intersecta și o scurtă descriere a sarcinilor pe care urmează să le aibă fiecare:

Moașa te va ajuta în tot procesul de travaliu și va asista și ghida nașterea bebelușului, dacă nu sunt complicații. Poți avea chiar mai multe moașe dacă travaliul tău se întinde pe mai multe ture. Un asistent sau o moașă stagiară pot fi prezente pentru a ajutor suplimentar în timpul nașterii. Un medic anestezist poate fi chemat în cazul în care ai nevoie de o epidurală sau de cezariană. Un doctor SHO (un medic junior) ar putea fi chemat pentru procedurile minore, cum ar fi prelevarea de probe de sânge sau punerea unei perfuzii. El poate ajuta, de asemenea, în naşterea asistată. Un registrator medical specialist va fi chemat în cazul în care apar complicaţii pentru a efectua naşterea instrumentală (folosind forceps sau ventuze), sau pentru a efectua o cezariană simplă. Un medic consultant va fi implicat în naşteri instrumentale complicate sau cezariană. Studenții medicali pot fi și ei prezenți pentru a viziona anumite proceduri. Dacă preferi să nu ai un astfel de public, spune asta de la început și cere ca niciun student să nu intre în camera de naștere.

Păstrează această listă de persoane importante în minte atunci când faci planul pentru naștere și fii sigură că, orice s-ar întâmpla, vei fi pe mâini bune.

Consimțământ Cookie-uri