Profita la maxim de concediul de maternitate

Profită la maxim de concediul de maternitate - Deşi te simţi nerăbdătoare să îţi cunoşti bebeluşul, nu îţi dori ca ultimele săptămâni de sărcina să zboare. Aceasta este şansa ta de a te concentra asupra propriei persoane. Aşa că, de ce să nu te înscrii la un curs de yoga sau de gimnastică în apă, special pentru perioada sarcinii, unde poţi să îţi faci noi prieteni. Sau să încerci acel hobby la care ai visat atâta timp. Fă-ţi timp, de asemenea, pentru prieteni, înainte să te cuprindă sentimentul matern şi să devii obsedată de nevoia de a pregăti casa pentru venirea celui mic.

TIMP LIBER PENTRU PURTARE FOARTE BUNĂ Deşi nu există nici un motiv pentru care să nu munceşti până în ziua în care eşti programată să naşti, majoritatea viitoarelor mămici îşi încep concediul de maternitate cu câteva săptămâni înainte de naştere. Aceasta este şansa ta de a te concentra asupra propriei persoane şi de a te bucura cât mai mult de restul sarcinii. Consideră că este o vacanţă bine-meritată – după ce ai petrecut ultimele opt luni creând o fiinţă nouă şi micuţă, cu siguranţă că ai dreptul la vacanţă! Aşadar, foloseşte acest timp pentru a face acele activităţi care nu îşi găsesc în mod obişnuit locul în programul tău de lucru încărcat.

UMPLE-ŢI ZILELE CU TOATE LUCRURILE DRĂGUŢE Există multe moduri prin care poţi profita cât mai bine de timpul liber. Întâlneşte-te cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de foarte mult timp. Este mult mai uşor acum când ai un program mult mai flexibil. Reia un hobby vechi pe care l-ai neglijat sau fă-ţi unul nou. Aceasta este ocazia perfectă de a te înscrie la cursurile acelea de gătit sau de artă pe care îţi propusesei să le frecventezi de atâta timp. Participă la cursuri legate de sarcină cum ar fi aerobică acvatică prenatală sau yoga. Mergi în mod regulat la înot. Înotul reprezintă o modalitate extraordinară de a face mişcare în ultima perioadă a sarcinii – senzaţia de plutire pe care ţi-o dă apa te va face să nu mai simţi încordarea cauzată de greutatea din ce în ce mai mare a copilului. Organizează-ţi ziua astfel încât să ai un interval de timp rezervat pentru a te odihni, a asculta muzică relaxantă şi a interacţiona cu micuţul din burtica ta. NU-ŢI DORI CA TIMPUL SĂ SE SCURGĂ MAI REPEDE Acum, când doar câteva săptămâni te mai despart de momentul naşterii, îţi doreşti să-ţi strângi bebeluşul în braţe şi devii probabil din ce în ce mai nerăbdătoare. Încearcă să nu te concentrezi exclusiv asupra punctului final. Acest timp liber este foarte deosebit – este al tău şi trebuie să-l preţuieşti. Când te vei ocupa de nou-născut, rareori vei mai avea o clipă pentru tine. Aşadar, fă un efort pentru a avea grijă de tine acum, înainte de a fi cuprinsă de instinctul de pregătire a cuibului şi de dorinţa permanentă de a curăţa, organiza şi rearanja totul în casă, pregătind-o pentru noua sosire! Pentru a afla mai multe despre activităţile prenatale pe care le poţi practica în zona ta, întreabă medicul de familie sau citeşte anunţurile de pe avizierele din cabinetul doctorului tău, de la spital, de la centrul local de divertisment pe care îl frecventezi sau de la piscină.

Consimțământ Cookie-uri