Socializarea animalelor de companie cu micuțul

Având în vedere că bebelușii nu înțeleg de la început că animalul de companie nu este o jucărie, adulții trebuie să fie mai atenți pentru a se asigura că toată lumea se joacă în siguranță.

Iată câteva trucuri pentru a asigura sănătatea și siguranța întregii familii.

Jucați-vă frumos! Instruiește-i pe frații mai mari să nu tachineze animalele de companie (să le tragă de coadă, de exemplu) și să le trateze cu compasiune pentru a preveni orice reacție negativă, recomandă Academia Americană de Pediatrie (AAP).

Fii alături de ei AAP recomandă de asemenea să nu îți lași micuțul și animalul singuri în nicio circumstanță – indiferent cum se poartă micul companion de obicei.

Recompense. Humane Society recomandă să le oferi animalelor recompense atunci când sunt în preajma bebelușului, pentru a începe să-l asocieze cu lucruri bune.

Nu-l lăsa pe micuț să vină „față în față” cu animalul Unele animale – chiar dacă de obicei sunt extrem de docile și calme – ar putea confunda contactul vizual și apropierea cu un semn de agresiune, spune AAP.

Jucați-vă împreună ca o familie. Încearcă să îți legeni bebelușul pe picioare sau să îl ții în brațe, în timp ce îl mângâi și pe blănos, recomandă ASPCA.

Asigură-te că animalul tău este sănătos și face destulă mișcare. Este ușor ca programul zilnic al animăluțului să nu mai fie o prioritate odată ce îți aduci micuțul acasă, așa că cere ajutorul prietenilor și familiei dacă ți se pare că nu mai ai timp să mergi cu animalul tău la veterinar, frizer sau la plimbare.

Consimțământ Cookie-uri