Creșterea gemenilor: Ponturi pentru ieșiri de succes

Este o provocare să ieși cu gemenii afară (și mult mai adevărată pentru tripleți sau mai mulți), însă ești pregătită să faci față. Iată câteva ponturi care te vor ajuta:

1. Pregătește geanta cu scutece din timp

Sunt șanse să te simți obosită și răvășită mai târziu, așa că fă-ți un pic de timp (când nu ești grăbită) și pregătește geanta cu scutece.

Pune în geantă scutece, șervețele, creme, suzete, o pereche de jucării preferate și două puloverașe (în caz că bate vântul).

Dacă micuții beau din biberon, poți să le împachetezi și pe acestea înainte de a pleca din casă. Făcând bagajul mai devreme te ajută să sari peste zăpăceala din ultimul moment, mai ales dacă trebuie să fii undeva la o anumită oră.

2. Ține cont de programul celor mici

Aici va trebui să ții cont de programul de somn al micuților. Preferi să ieși afară cu 10 minute înainte de ora lor de somn și să riști să le dai programul peste cap?

3. Continua să zâmbești

Nu face din prima ieșire o aventură de o zi sau o ieșire care să te solicite la maxim. (Nu este momentul potrivit să cumperi mobilă de bucătărie nouă de la magazinul de casă și gradină). Începe cu ceva mai lejer, cum ar fi o plimbare la magazinul de cartier.

4. Alege o locație potrivită

Atunci când te simți în stare să ieși cu cei mici afară, vei redescoperi lucruri pe care obișnuiai să le faci tot timpul. Da, poți să mergi cu micuții la un restaurant sau la o sesiune de cumpărături – dar fii cu măsură!

Alege un restaurant plăcut și pentru micuți, care are servicii rapide, mergi mai devreme pentru a evita aglomerația și comandă imediat meniul, recomandă Academia Americană de Pediatrie.

5. Invită un prieten

Te simți totuși nesigură de ieșitul afară? Invită un prieten sau un membru al familiei la o plimbare. Împărtășește sentimentele cu acesta și există șanse să fie fericiți să-ți dea o mână de ajutor cu micuții tăi – iar tu cu siguranță vei aprecia compania acestei persoane.

6. Fă primul pas

Chiar dacă aceste prime încercări de explorare a lumii pot fi ușor obositoare, gândește-te că va deveni mai ușor. Ține minte: copilașii au nevoie de experiență pentru a învăța cum să se poarte în public!

Foarte curând ieșirile vor fi mai lungi, mai ambițioase și plăcute!

Consimțământ Cookie-uri