Noțiuni elementare: Îngrijirea gemenilor sau a tripleților

Înainte să naști gemeni, tripleți sau multipleţi, asigură-te că ai o listă de ajutoare pe care poți să te bazezi.

Gândul că poți să îți suni familia sau prietenii atunci când lucrurile devin copleșitoare te va ajuta să scapi de stres și vei fi sigură că micuții primesc îngrijirea de care au nevoie, după cum sfătuiește Academia Americană de Pediatrie. Nu te sfii să ceri ajutor – îngrijirea mai multor bebeluși poate fi epuizantă, dar nu trebuie să te simți descurajată.

Schimbă-ți vechile obiceiuri pentru o vreme

Dacă observi că locuința ta este mai dezordonată decât de obicei, rufele nespălate și patul nefăcut, nu te panica! Îngrijirea mai multor bebeluși îți va da peste cap obiceiurile zilnice, așa că nu te simți vinovată dacă lucrurile par un pic nelalocul lor.

Primele șase-opt săptămâni sunt cele mai grele, conform AAP, iar cel mai important lucru pe care poți să îl faci în această perioadă este să te concentrezi pe micuții tăi!

Găsește timp să construiți o legătură

Mulți viitori părinți au emoții că nu vor avea timp să stabilească o conexiune cu fiecare bebeluș în parte. Este de înțeles că ar putea să fie greu să găsești timpul necesar pentru a relaționa cu gemenii sau tripleții tăi, din moment ce trebuie să mai ai grijă și de tine. Iată câteva momente oportune pentru relaționarea cu bebelușii:

Schimbarea scutecului Momentul în care îi schimbi scutecul este ideal pentru a stabili o conexiune cu micuțul tău. Folosește-te de ocazie pentru a-l face să râdă sau să zâmbească – fă tot ce poți pentru a interacționa cu micuții în aceste momente.

Fă schimb de roluri cu partenerul tău – între schimbarea scutecelor și ora de masă Dacă folosiți biberonul, hrănește un bebeluș în timp ce partenerul tău îl hrănește pe celălalt. La următoarea masă, faceți schimb de bebeluși. Puteți să folosiți această mișcare și la schimbarea scutecelor.

Obiecte de bază de care are nevoie fiecare micuț

Cu toate că anumiți producători au versiuni pentru gemeni sau tripleți ale produselor pentru bebeluși, AAP recomandă ca fiecare copil să aibă câte unul din următoarele:

• Scaun pentru mașină • Scaun înalt pentru masă • Pătuț (cu toate că unii părinți aleg să îi pună pe micuți în același pătuț până când încep să se miște mai mult).

Un ultim lucru!

Ține minte: Nu ești singură în lumea îngrijirii de multipleţi! Discuțiile cu alte cupluri care au gemeni sau tripleți sunt o modalitate foarte bună de a primi sfaturi despre îngrijirea micuților. Există multe grupuri de suport și comunități online pentru părinții gemenilor și ai tripleților, așa că nu te sfii să cauți ajutor.

Consimțământ Cookie-uri