Bebe face primii pași

Academia Americană de Pediatrie spune că în jurul primei aniversări copilul face primii pași – însă aceștia nu sunt prima lui mișcare! Copiii se deplasează înainte de a face primii pași. 

Chiar dacă consideri că micuțul tău este în perioada „pre-mergătoare”, acesta a început deja explorările. Și nu va sta locului cuminte asteptând să facă primii pași!

Iată ce trebuie să știi pentru a nu fi luat prin surprindere: 

Ridicatul

Acesta este primul semn că urmează să meargă pe picioare. Micuțul tău vrea să se ridice și începe să-și folosească picioarele. Pentru a face acest lucru posibil se va agăța de ceva și se va ridica. Sarcina ta este să te asiguri că există multe locuri pe care se poate ridica, fără riscul de a trage ceva jos. 

În această perioadă este important să strângi fețele de masă pentru un timp – acestea ajung la nivelul celui mic și există pericolul să cadă cu tot ce este pe ele lângă copilaș. Asigură-te că mobila din jur este rezistentă și face față forțărilor. 

Mersul de-a bușilea

Aceasta este perioada dintre ridicare și mers – este o cursă de pregătire. Micuțul tău se va mișca prin cameră folosind totul și orice ca punct de sprijin. Se va agăța de orice – mobilă, lambriul de pe perete, picioarele scaunelor și le va folosi pentru a-l susține atunci când pășește. 

Poți să-i dai drumul uneori pentru a vedea ce se întâmplă. Cu toate acestea, el se pregătește pentru ziua cea mare. Asigură-te că mobila este bine fixată și nu prezintă pericole pentru cel mic. Ține obiectele care se pot sparge la distanță, de exemplu, setul de cafea. 

Primii pași

Primii pași - se pot întâmpla atunci când îl ții de mânuță sau când are un moment de regăsire. S-a tot ridicat și a mers de-a bușilea, exersând, de fapt, mersul!

Primii pași pot fi instabili și se termină cu o cădere pe podea, însă este în mișcare acum. Poți să-l ajuți la mers ținându-l de mânuță în timpul mersului și adresându-i cuvinte de încurajare. Toată lumea iubeşte o pauză pentru aplauze!

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri