Trei sfaturi care să-l ajute pe micuțul tău să se simtă confortabil în preajma străinilor

Micuțul tău și-a petrecut ultimele nouă luni ale dezvoltării – și probabil primele câteva săptămâni ale vieții sale – cu doar câțiva oameni, așa că este firesc ca el să poată plânge sau să devină supărat în preajma străinilor. Cu toate acestea, este important să-ți ții micuțul în siguranță în mai multe scenarii. În cele din urmă, vei vrea să-ți duci micuțul la doctor sau să-l prezinți unor noi membri ai familiei fără a isca o serie de țipete!

Reține următoarele sfaturi și micuțul tău ar trebui să fie mai puțin agitat data viitoare când se află în brațele unei persoane noi.

1. Oferă informațiile de bază

Pe majoritatea micuților, frica de necunoscut îi va face să plângă imediat. Spune-le persoanelor noi ce obiceiuri ai pentru a-l face pe cel mic să se simtă confortabil. Pentru cele mai bune rezultate, invită-i să-ți imite acțiunile.

De exemplu, dacă micuțului tău îi place să fie ținut într-un anumit fel, sugerează-i persoanei noi să încerce să-l țină exact în acelaşi fel. Mai ales pentru bebelușii mici, este important să simtă constant iubire și confort pentru a se simți în siguranță și fericiți.

2. Creează un ritual

Între 7 și 12 luni, s-ar putea să vezi o amplificare a anxietății legate de străini. Încearcă să creezi un ritual cu micuțul tău pentru ca el să înțeleagă că, după ce face cunoștință cu cineva nou, tu te vei întoarce mereu la el într-un final.

De asemenea, este important să nu amplifici ideea plecatului. Micuțul tău s-ar putea să devină mai agitat pe măsură ce lungești momentul în care îţi iei rămas-bun.

3. Ține-te tare

Odată ce ai aranjat scena pentru a face cunoștință cum trebuie cu străinii (le-ai oferit acestora instrumentele pentru a-l face pe cel mic să se simtă cât mai confortabil și ai creat un ritual pentru plecare), e timpul să te ții tare.

Asta poate fi partea cea mai grea. Până când cel mic împlinește un an, nu va vrea să pleci pur și simplu, pentru că îi place prezența ta! Chiar dacă se simte în siguranță și bine în locuri noi, cu oameni noi, probabil tot va prefera să stai cu el. Aici vine momentul în care trebuie să fii puternică. Fii răbdătoare și încurajatoare, dar nu-ți retrage plecarea.

Consimțământ Cookie-uri