Trecerea în revistă a întregului an - ai ajuns departe, micuțule!

Recapitularea primului an În ultimele douăsprezece luni, bebelușul tău a crescut și s-a dezvoltat foarte mult. Și-a triplat greutatea corporală, a început să vorbească, a învățat să meargă singurel. A a făcut eforturi semnificative de socializare, de asemeni, devenind un membru activ al familiei și găsind moduri de a reacționa la oamenii din universul mai larg. Deci ce urmează în anul următor?

UN AN DIN VIAȚA LUI.... Bebelușul tău a crescut și s-a dezvoltat mai rapid în ultimele 12 luni decât o va mai face vreodată în viața sa. De la nou-născutul firav și neajutorat, la omulețul mobil, încrezător, ai fost martora multor schimbări palpitante de înfățișare și comportament. Așa că reflectează acum un timp la cele mai notabile realizări ale micuțului de până acum. În primul rând, toată mâncărica hrănitoare pe care i-ai pregătit-o l-a ajutat să își tripleze greutatea. Trăsăturile lui s-au dezvoltat și acum are o întreagă gamă de expresii faciale ca reacție la stimulii emoționali și fizici. A căpătat control asupra mișcărilor corpului său și se folosește de acestea pentru a-și îndeplini obiectivele și a-și comunica intențiile. Acum se deplasează rapid și eficient, cu ușurință, în mediul lui și chiar se gândește să renunțe la mersul de-a bușilea pentru a se înălța pe cele două piciorușe. A devenit mai îndrăzneț și aventuros, și este mândru de fiecare provocare pe care o depășește. Anul acesta a evoluat mult și pe partea de însușirea limbajului. Din prima clipă când a auzit cuvinte - în ultimele săptămâni în pântec - a fost fascinat de sunetul vocilor și se ritmurile și tiparele limbajului. După naștere, nu i-a trebuit mult ca să observe rolul important al limbajului în viața de zi cu zi. Așa că, la câteva luni după naștere, a început să gângurească, testându-și aparatul vorbirii prin reproducerea întregii game de sunete caracteristici vorbirii umane. Însă, în ultimele câteva luni, s-a concentrat mai mult exclusiv pe sunetele limbii sale materne, și a reușit să pronunțe primele lui cuvinte.

CE URMEAZĂ? Acum poți fi nerăbdătoare să vină următoarele douăsprezece luni de dezvoltare uimitoare, pe măsură ce bebelușul tău învață să meargă, să alerge și să sară, își extinde continuu vocabularul și apoi începe să combine cuvinte. Va deveni mai asertiv și implicat în lumea socială, și va profita de orice ocazie să își rafineze abilitățile de rezolvare a problemelor pentru a putea să își comunice și realizeze intențiile. Așa cum probabil ai dedus până acum, lucrurile nu sunt simple întotdeauna cu cei mici. Așa că fii pregătită pentru urcușuri și coborâșuri. Iar când lucrurile devin un pic mai dificile, fă un pas înapoi, adu-ți aminte că ai de-a face cu un copilaș de un an care percepe lumea cu totul altfel și încearcă să te concentrezi pe experiențele minunate, pozitive pe care ți le oferă micuțul tău. De ce să nu ții un jurnal cu progreselor de vocabular ale micuțului? Anii aceștia de început oferă cele mai uimitoare, amuzante și memorabile exemple de producere a limbajului, și vei fi recunoscătoare că ai notat câteva dintre greșelile magice și invențiile lingvistice pe care le creează micuțul în următorii doi-trei ani.

Consimțământ Cookie-uri