Ce spun experţii: Când ar trebui să mă aştept ca micuţul meu să meargă?

Academia Americană de Pediatrie (AAP) susţine că mulţi copilaşi încep să meargă în apropierea împlinirii vârstei de un an.

Ca şi în cazul celorlaltor praguri momente cheie ȋn dezvoltare, există variaţii mari ca perioadă de timp pentru mers. Fiecare copil se dezvoltă diferit şi atinge aceste puncte cheie în ritmul său.

Ca părinte poţi face destule lucruri pentru a-i face lucrurile mai uşoare micuţului tău. AAP susţine că punându-l pe micuţ cu burtica pe podea, îl ajuţi să dezvolte muşchii de care are nevoie pentru a-şi menţine echilibrul. Pe măsură ce puiuţul progresează şi trece de fiecare moment cheie, vei şti exact care este nivelul lui de confort şi când trebuie să i-l pui la încercare.

Poţi folosi această listă de progrese ca ghid, însă niciodată să nu te descurajezi dacă micuţul întârzie şi nu este în grafic. Monitorizează-i dezvoltarea împreună cu medicul tău.

Unii micuţi trec peste momentele cheie, dar acest lucru nu este încurajat, pentru că în final vor trebui să stăpânească fiecare abilitate. Alţi copilaşi vor trece peste fiecare prag cheie mai devreme decât era de aşteptat, ceea ce este uimitor de constatat, iar ca părinte poţi găsi întotdeauna căi să îl stimulezi şi mai mult.

Bucură-te de aceste momente pe deplin, pentru că vei vedea că timpul zboară prea repede.

Consimțământ Cookie-uri