Ce spun experţii: Cum îl ajuţi pe micuţul tău să înceapă să meargă

Merge de-a buşilea? Bifat. Este în etapa de „tranziție“? Bifat. Merge? Nu prea. Bebeluşul se prea poate că a trecut de toate pragurile cheie de dezvoltare în primul său an de viaţă, însă poate cel mai mare moment cheie, pe care încă nu îl stăpâneşte, este mersul. Iată tot ce trebuie să ştii despre momentul în care bebeluşul tău ar trebui să meargă, cum îl poţi ajuta să înceapă şi când să începi să te îngrijorezi. 

Când va începe puiuţul meu să meargă?

Dr. Pediatru William Sears spune că nu ţine numai de voinţa bebeluşului să facă acei primi paşi atât de aşteptaţi, ci este și o problemă care ţine de puterea muşchilor, echilibru şi temperament. Academia Americană de Pediatrie (AAP) susţine că deşi majoritatea bebeluşilor reuşesc să meargă pe lângă mobilă între 7 şi 13 luni, primii paşi fără ajutor îi fac, în general, la puţin timp după prima aniversare.

Cum îl pot ajuta pe micuţul meu să meargă?

Ajută-l pe micuţul tău în încercările de a pune un picioruş în faţa celuilalt prin: 

• Asigurarea unui mediu protejat, cu siguranţe pentru copilaşi, care nu este plin de jucării  • Oferirea unor jucării robuste, de o mărime corespunzătoare, care să îi acorde stabilitate când merge • Luând bebeluşul de mânuţă şi mergând în spatele său - astfel se va simţi liber să experimenteze - lucru care îi va îmbunătăţi echilibrul şi încrederea • Oferindu-i suficient timp pentru exersat în fiecare zi 

Comparȃnd dezvoltarea fizică a bebeluşului tău cu cea a copilaşului tău mai mare sau cu a copilaşului unei prietene poate să nu fie oportună în această perioadă de creştere. În schimb, susţine-l pe micuţ în eforturile pe care le face pentru a învăţa să meargă, pentru că ȋntr-un final, se va mişca atunci când va fi gata! 

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri