Cinci activități care să-ți ajute micuțul să se dezvolte

Ești întâmpinată de un bebeluș fericit când micuțul tău de trei luni se trezește dimineața, și îţi dai seama că el se joacă mai mult ca niciodată. Interacționează cu tine tot timpul, gângurind, șușotind și zâmbind atunci când îţi vede fața și îți aude vocea. Iată câteva moduri de a vă juca împreună și, de asemenea, de a-ți ajuta micuțul să dezvolte abilități importante.

1. Timp pe podea

Timpul pe burtică este important în acest stadiu, așa că asigură-te că micuțul petrece timp pe podea în fiecare zi, cu tine aproape, exersându-și mușchii.

Pentru a face această activitate mai interesantă, pune o jucărie colorată în fața micuțului – chiar dacă nu o poate apuca încă, îi place să se uite la culori puternice și îndrăznețe. Jucăriile cu muzică şi lumini sunt și ele distractive, dar ai grijă să nu îți suprastimulezi bebelușul. E încă foarte mic, așa că prezintă lucrurile încet și urmărește-i reacția.

2. Privește-ți micuțul

Micuțului tău îi place să se uite la fețe și poate începe să fie intrigat de oglinzi. Atașează o oglindă incasabilă de pătuțul său, astfel încât să-și poată privi propria față. Pe măsură ce amândoi priviți în oglindă, vorbește-i despre ochii, urechile, nasul și gura sa, arătând către acestea.

Deși s-ar putea să nu fie în capabil să reproducă cuvintele pe care le spui, setezi cadrul pentru o bună comunicare în viitor!

3. Cântă și mută

Ajută-l uşor sa aplaude apropiindu-i mâinile și recită poezii pentru copii sau cântă. Vocea ta este cel mai important sunet pentru micuțul tău, iar tot ce cânți este muzică pentru urechile sale.

4. Reguli de lectură

Dacă nu ai început să-i citești micuțului tău, acum este momentul potrivit. Poate reacționa mai mult la cărți cu modele de contrast puternic, pentru că acestea sunt mai ușor de văzut.

5. Urmărește jucăria

O activitate foarte bună pentru a-l ajuta pe micuț să-și concentreze privirea este să-l pui pe podea și să ții o jucărie la aproximativ 10 centimetri deasupra capului său. Mut-o încet dintr-o parte în alta și lasă-ți micuțul să o urmeze cu privirea.

Pe măsură ce tu și micuțul tău vă bucurați de jocuri și distracție, el atinge etape cheie și realizează deja atât de multe. Singurul lucru rămas este să le pună pe toate la un loc. Hai, micuțule, hai!

Consimțământ Cookie-uri