Ieșirea în lume, cu stil

Ieșirea în lume Cum merg antrenamentele pentru mers? A început să stăpânească abilitatea sau merge cu picioarele despărțite, se înclină într-o parte ca un mic bețiv și cade frecvent pe covoraș? Nu e ușor să devii biped și necesită mai multă coordonare decât ai putea crede!

MERSUL ÎNAINTE Când micuțul tău a învățat să meargă, probabil s-a chinuit toată ziua într-o poziție ciudată, cu spatele arcuit și burtica în afară. Pe măsură ce se obișnuiește cu mersul și învață să-și controleze echilibrul, distanța dintre piciorușele lui va scădea și vor începe să se apropie unul de celălalt. Abia după ce va fi învățat să meargă de ceva timp va putea să facă și alte lucruri în timp ce merge. Când va avea o experiență de 2-3 luni de mers, nu doar că va putea să care o jucărie în mână în timp ce merge, dar va întinde mâna deasupra capului său, se va uita în sus și va putea să se întoarcă sau să se lase pe vine.

E BINE DE ŞTIUT: ideal este să învețe să meargă desculț. Când învață să meargă, degetele lui se vor prinde de podea și își va dezvolta arcadele. Pantofii sunt necesari doar pentru a-l proteja de suprafețe reci sau ascuțite.

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri