Învățarea mersului poate afecta comportamentul emoțional al micuțului

Nu mai vreau să dorm! Copilaşul tău ar putea să hotărască să nu mai doarmă atât de des, acum că în viaţa sa prezintă atâtea noi provocări. Dacă rutina obişnuită nu se potriveşte cu noul său nivel de energie, este timpul să reorganizezi evenimentele de peste zi în aşa fel încât nevoile bebeluşului tău să fie satisfăcute – de exemplu să reduci orele de somn din timpul zilei. Acest lucru îţi va reduce din timpul pe care îl aveai pentru tine, dar merită sacrificiul dacă nu vrei ca somnul din timpul nopţii să fie afectat. 

ŞABLOANE ÎN SCHIMBARE Determinarea bebeluşului tău să înveţe să stăpânească statul în picioruşe şi mersul i-a dat peste cap probabil rutina zilnică – inclusiv programul de somn. Programul său de somn pe timpul zilei, care implica câte un pui de somn dimineaţa şi după-amiaza, a devenit din ce în ce mai puţin previzibil. Un copilaş poate prefera să-şi petreacă timpul mişcându-se dintr-o parte în alta, în loc să doarmă în pătuţul său.  Aşează-l în continuare în pătuţ, pentru o perioadă scurtă de timp dimineaţa şi după-amiaza, dar nu îţi face griji dacă el nu va dormi. Într-un final, va începe să tragă câte un pui de somn din nou, de îndată ce stăpâneşte pe deplin abilitatea de a merge şi aceasta îşi va pierde din noutate. Noaptea, întreruperea somnului este şi mai probabilă. Îl poţi ajuta să adoarmă la loc dacă reacţionezi cu calm şi fermitate, insistând asupra rutinei atât de familiare. Oferă-i 10 minute pentru a adormi singur la loc. Apoi mergi în camera sa, bate-l uşor pe umăr, asigură-l că eşti acolo şi pleacă. 

Rutina meselor poate suferi şi ea întreruperi – uneori copilaşul tău nu va mânca nimic, pentru ca la următoarea masă să mănânce mai mult decât tine. Ai încredere în el – îşi va crea propriul echilibru, atâta timp cât tu nu faci o tragedie din acest lucru. Oferă-i gustări cu un nivel mare de energie, precum cornuri sau pâine prăjită cu brânză sau banane.

Vrei să afli mai multe despre creșterea micuțului tău năzdrăvan și să te bucuri de promoțiile create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri