Modalităţi de a-l face pe bebeluşul tău să meargă

Academia Americană de Pediatrie (AAP) susţine că mulţi copilaşi încep să meargă în apropierea împlinirii vârstei de un an. Poate că te încadrezi în această perioadă şi aştepţi ziua cea mare cu multă nerăbdare. Majoritatea experţilor spun că bebeluşii vor începe să meargă când vor fi pregătiţi. Cum îl poţi ajuta pe micuţul tău să fie pregătit?

Mult timp petrecut pe burtică

Chiar şi bebeluşii pot începe să dezvolte muşchii care în cele din urmă vor ajuta la mers. Timpul petrecut pe burtică ajută la consolidarea muşchilor spatelui. Pune multe jucării în jurul micuţului atunci când stă pe burtică, pentru a-i menţine interesul.

Jucaţi joculeţe stând în şezut De îndată ce micuţul tău poate să stea în şezut în siguranţă, sunt o mulţime de jocuri pe care le puteţi juca pentru a lucra la abilitatea de a-şi menţine echilibrul. Loveşte o minge în faţă şi în spate. Jucaţi jocuri care îl încurajează pe micuţ să se întindă după obiecte de pe podea, sau spre tine.

Aceste joculeţe îl ajută să exerseze arta menţinerii echilibrului atunci când se mişcă. Va învăţa să îşi mişte mânuţele, căpuţul şi şolduleţele fără să se răstoarne şi să cadă.

Încearcă mersul asistat Când micuţul tău îşi poate sprijini greutatea stând în picioruşe, vă veţi putea implica în jocul de mers asistat, care a fost testat şi a dat roade. Pune-l pe micuţ cu faţa înainte, ţine-l de ambele mânuţe şi ajută-l să meargă în faţa ta. Pe măsură ce face progrese, îi poţi da drumul de o mânuţă şi îl poţi încuraja să se mişte în continuare, exersându-şi echilibrul şi ridicarea picioruşului.

Distraţi-vă cu mobila De îndată ce începe să se ridice singur şi să meargă, pune mobilă stabilă prin cameră, pentru ca micuţul să poată să se mişte şi să exploreze ţinându-se bine de un obiect de sprijin solid. Ia de pe măsuţele de cafea sau alte obiecte joase, lucrurile care se pot mişca şi sparge, pentru ca micuţul să nu le răstoarne.

Ce să nu faci

Nu cumpăra premergător Premergătoarele - dispozitive gândite să îl ajute pe bebeluş să fie mai mobil atunci când învaţă să meargă - pot genera răni grave, conform Clinicii Mayo. S-au stabilit legături între premergătoare şi răni cauzate de împiedicare şi căzătură.

AAP susţine că şi premergătoarele noi pentru bebeluş, care au frâne şi sunt create prea largi pentru a încăpea în rama uşii, nu sunt bune de folosit.

Nu cumpăra încă pantofiori pentru bebeluşi

Pantofiorii sunt necesari numai după ce bebeluşul tău începe să meargă. Şi când vine vremea pentru pantofiori, alege unii moi, flexibili, suficient de laţi încât să permită suficient mişcarea degeţelelor.

Consimțământ Cookie-uri