Semne că bebelușul tău este pregătit să facă primii pași

Cam pe la începutul celui de-al doilea an de viață, majoritatea bebelușilor fac primii pași. Această independență în mișcare îi deschide micuțului o lume complet nouă, la care nu a avut acces până acum.

Perioada de dinainte ca cel mic să facă primii pași, însă, s-ar putea să nu fie la fel de amuzantă pentru tine.

Schimbări în program

Chiar înainte să înceapă să meargă, micuții încep să se trezească noaptea pentru aproximativ 4 ore. Încearcă să nu devii iritată datorită acestei schimbări de program – marele pas pentru care se pregătește cel mic va merita osteneala.

La fel, nu fi surprinsă sau supărată dacă micuțul plânge de fiecare dată când pleci de lângă el. Vrea să fie el cel care se poate deplasa. Toată această agitație este provocată de noul scop al bebelușului tău – independența.

Ce fel de mers va avea micuțul tău?

Felul în care puiul tău se deplasează îți va spune multe despre personalitatea lui. Este grijuliu și precaut? Puțin îndrăzneț și imprudent? Indiferent cum abordează această mișcare, odată ce s-a pornit, nu-l mai oprești!

Acum este momentul să îi cumperi bebelușului o pereche de încălțări. Micuțul va avea nevoie de pantofi simpli și confortabili atunci când merge pe afară sau pe o suprafață dură. Altfel, cel mai bine e în piciorușele goale.

Bucuria reușitei îi va da aripi - în curând va trebui să alergi după el numai ca să ții pasul. Privește-l cum încearcă meargă în pantă sau să se descurce pe diferite suprafețe, ca iarba. Totul este nou și captivant pentru amândoi!

Consimțământ Cookie-uri