helping-your-toddler-learn-to-play-with-others

Ajută-l pe cel mic să înveţe să se joace cu alţi copii

Cheryl Lock

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Dezvoltare socială

 • Ce ai nevoie

  Jucării care încurajează interactivitatea, cum sunt blocurile de construcție sau

Îți pregătești copilașul pentru prima vizită de joacă? Citește în continuare pentru a afla cum sesiunile de joacă cu alți copii îl învață cum să se comporte în societate: să împartă, să își aștepte rândul, să respecte regulile și să negocieze.

Înainte ca cei mici să se poată juca cu alți copilași, trebuie să învețe cum să se joace lângă ei. Asta este cunoscută ca „joaca în paralel”.

Cum se joacă
Joaca în paralel se întâmplă atunci când doi copilași se joacă unul lângă celălalt. La prima vedere, nu pare că interacționează. Dar, dacă te uiți mai atent, s-ar putea să vezi că, dacă unul ia un bloc de construit, și celălalt va face la fel.

Sugestii și sfaturi
Dacă ai organizat o sesiune de joacă, nu îți face probleme dacă micuțul tău nu pare să se joace cu ceilalți copii. Face exact ce trebuie ca să învețe să relaționeze într-un grup. Asigură-te că au suficiente jucării și că sunt supravegheați. Ține timpul de joacă sub o oră – copiii la vârsta aceasta au o atenție foarte scurtă.

Învățare şi dezvoltare
Jocul în paralel este foarte des primul pas în drumul bebelușului tău către dezvoltarea relațiilor sociale în afara familiei. În general, începe cu copierea gesturilor copiilor din jur, cum ar fi hrănitul păpușilor sau vorbitul la telefon. Simțul ordinii tot în această perioadă se dezvoltă. Să nu fii surprinsă dacă îl vezi aliniindu-și jucăriile sau dacă vrea să coloreze doar cu anumite culori la un moment dat.

Este important să înțelegi că, la vârsta asta, copilul încă nu stăpânește regulile sociale valabile în interacțiunea cu ceilalți copii și joaca alături de ei va fi cel mai eficient mod de a le dobândi: să împartă, să conducă și să urmeze.
Șervețele umede

Pampers Sensitive

Ajută la protejarea pielii împotriva iritațiilor

Copiii și imaginația în joc

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Dezvoltare cognitivă

 • Ce ai nevoie

  O cutie de carton, câteva hăinuțe vechi