toddlers-and-imaginary-play

Copiii și imaginația în joc

Cheryl Lock

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Dezvoltare cognitivă

 • Ce ai nevoie

  O cutie de carton, câteva hăinuțe vechi

Folosirea imaginației în joc îl va ajuta pe micuțul tău să-și dezvolte aptitudinile necesare pentru o creștere sănătoasă. Iată câteva idei amuzante care îl vor ajuta pe copilașul tău să profite la maxim de jocurile lui.

Cum se joacă
Ajută-l pe micuțul tău să zboare ca un supererou cu tigrișorul favorit, în siguranța camerei lui. Este mai ușor să-i hrănești imaginația folosind jucării și alte elemente simple. Uită de zurgălăi și fluiere și apelează la obiecte clasice. De exemplu, o cutie mare de carton poate deveni o navă spațială sau chiar o canoe.

Vechile haine aduc o altă dimensiune amuzantă jocului: acestea pot fi transformate într-un număr diversificat de jocuri, cum ar fi uniforma de doctor sau costumul de om de afaceri.

Trucuri și sfaturi
Rezistă tentației de a te implica prea serios sau de a fi prea logică în joaca de zi cu zi a copilașului tău. Ideea de bază care stă în spatele jocului imaginar este aceea de a-i lăsa micuțului imaginația să zboare liberă.

Dacă vrei să-l ajuți să-și dezvolte imaginația, încercă să-i dai doar o simplă sugestie sau scenariu și apoi lasă-l să continue singur. De exemplu, îi poți sugera să se prefacă că tocmai a primit o veste bună. Întrebă-l cum ar trebui să reacționeze și apoi lasă-l să preia ideea și să continue.

O altă idee amuzantă ar putea fi realizarea unei variante alternative a acțiunii filmului sau cărții lui preferate. O parte a acestui joc cu micuțul tău constă în crearea de noi personaje și intrigi. Ai putea chiar să scrii pe o hârtie noua poveste așa cum a fost ea reinventată, ceea ce va aduce o nouă dimensiune timpului acordat jocului.

Indiferent ce sugestie ai urma, încearcă să păstrezi totul simplu și respectă inițiativa micuțului tău, astfel încât el să se bucure din plin de activitate.

Învățare și creștere
Lumile imaginare îi permit copilașului să încerce diferite stări și să-și gestioneze emoțiile pe baza a ceea ce trăiesc. Lumea imaginară este o ocazie extraordinară pentru micuțul tău de a exprima prin gesturi scenarii imaginare și de a exersa reacții care pot fi ulterior aplicate în viața reală. Încurajați-l pe cel mic să susțină jocuri imaginare, introducând din când în când noi elemente.
Scutece

Pampers Pants

Ușor de pus, ușor de scos- schimbarea scutecului devine o joacă de copii

Muzică în bucătărie

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  Cutie goală de cereale, cratiţe şi tigăi metalice, capace, tăvi pentru prăjituri,