the-sensational-bag

Geanta cu senzații

 • Locaţie

  În mișcare, Interior, Exterior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  O plasă din material textil, comori senzoriale

Umple o geantă cu jucărioare care îi stimulează simțurile micuțului pentru a fi luată la drumurile cu mașina, vizitele la doctor sau ieșirile la restaurant – sau oricând bebelușul tău ar putea avea nevoie de puțin divertisment. Și copilașilor ceva mai măricei le va plăcea asta.

Cum se joacă

Adună jucărioare care îi stimulează simţurile celui mic, din punct de vedere vizual, sonor, tactil sau olfactiv. Poţi să fii cât de creativă vrei.

Vizual – o oglinjoară incasabilă de plastic, o prismă mică sau un CD pentru a face curcubee, o mică torţă pentru ca micuţul tău să urmeze fasciculul de lumină, o fotografie de familie într-un suport de plastic (vezi articolul despre jocul cu fotografii), o păpuşică de deget (vezi articolul despre confecţionarea unei astfel de păpuşi) şi o şosetă pentru a putea să ascundeţi unele lucruri sau pentru a face rapid o păpuşică de deget.

Sonor – câteva cutii de plastic umplute cu orez, un clopoţel, boabe de fasole, o monedă şi chiar apă (asigură-te că partea de sus este lipită bine sau izolată cu bandă adezivă); un set de chei dispuse pe un breloc; un mic aparat radio sau o jucărie muzicală şi o casetă/ CD cu melodiile preferate ale bebeluşului tău.

Tactil – O serie de bucăţi de material de diferite texturi, un evantai din hârtie pentru o adiere blândă de interior, ulei natural pentru bebeluşi pentru un masaj liniştitor, o fâşie de panglică, şoseţele de bebeluşi bine împăturite, dar cu o margine lăsata liberă pentru a putea fi ţinute în mână, o hârtie de împachetat din celofan şi o bucată de hârtie impermeabilă.

Olfactiv – Sacoşe din material textil pline cu ierburi uscate sau flori precum menta, levănţica şi petale de trandafir, cusute şi integral închise. Poţi lua cu tine câteva flori proaspăt culese din grădină sau câteva ierburi.

Învățare & dezvoltare
Copiii învaţă cu ajutorul senzaţiilor. Vigilenţa şi capacitatea de a înţelege lumea din jurul lor se dezvoltă cu ajutorul stimulării tuturor simţurilor lor.
Scutece

Pampers Active Baby

1 Pampers = 1 noapte fără umezeală.

Rostogolirea mingii

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  O minge mare şi moale; cărţi sau cutii pentru a construi culoarul