shape-sorter

Jocuri cu forme geometrice

 • Locaţie

  Interior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  Cutie de pantofi, pix sau stilou, un cuțit ascuțit, mingiuțe, cuburi din lemn

Sortarea şi potrivirea formelor geometrice de bază în decupajele corespunzătoare este primul pas spre rezolvarea unor jocuri de tip puzzle complexe, cu care copilul tău se va distra mai târziu. Construieşte-i tu singură un astfel de joc!

Cum se joacă
Gasește mai întâi o cutie de pantofi si desenează două forme pe capac: un cerc suficient de mare ca să permită introducerea unor mingi sau cutii goale de role de film și un pătrat de dimensiunea cuburilor pentru construit. Folosește apoi un cuțit ascuțit pentru a decupa pe contururile desenate anterior.

Confecționează o serie de obiecte rotunde și pătrate pe care să le poată privi și folosi și cu care să se joace când i le vei descrie. "Iată o minge. Mingea este rotundă. Unde crezi că se potrivește?”

După ce ați aruncat în cutie câteva obiecte, arată-i copilului cum se ridică și capacul de la cutie, ca să poată recupera obiectele. Vor fi acolo, așteptându-ți copilul să se mai joace cu ele încă o dată și încă o dată. Pe parcurs, mai adaugă diferite alte forme și realizează jocul mai incitant.

Învățare & dezvoltare
Pe măsură ce copilașii încearcă să potrivească diferitele forme în decupajele corespunzătoare, aceștia învață cum să planuiască, să prevadă și să rezolve o problemă.
Scutece

Pampers Active Baby

1 Pampers = 1 noapte fără umezeală.

Rostogolirea mingii

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  O minge mare şi moale; cărţi sau cutii pentru a construi culoarul