Rostogolirea mingii

Rostogolirea mingii

  • Locaţie

    Interior, Exterior

  • Promovează

    Distracție & Jocuri

  • Ce ai nevoie

    O minge mare şi moale; cărţi sau cutii pentru a construi culoarul

Din momentul în care bebeluşul tău stă în funduleţ cu uşurinţă, aşează-te lângă el pe covor şi mişcă o mingiuţă înainte şi înapoi pe podea între voi. Bebeluşilor le place această activitate, care încurajează dezvoltarea coordonării mână-ochi şi este şi un prim pas interesant de a face cu rândul!

Cum se joacă

Foloseşte o minge mare de plastic sau cauciuc. Creează-ţi un spaţiu dedicat pentru rostogolirea mingii între voi, cu ajutorul picioarelor voastre, a unui rând de carţi sau a unor cutii de carton.

Poziţionează-l pe cel mic la unul din capete, apoi aşează-te la celălalt capăt. Atrage-i atenţia spunându-i „Uite, vine mingea!”

Rostogoleşte încet mingea către bebeluşul tău. Va fi foarte încântat de mişcarea graduală. Ajută-l să prindă mingea cu ambele mâini şi apoi arată-i cum să o trimită înapoi către tine. „Acum e rândul tău să rostogoleşti mingea înapoi!”

Majoritatea bebeluşilor le e mai la îndemână să arunce mingea, decât să o rostogolească. Rostogolirea implică mai multă concentrare şi control. Arată-i cum să împingă mingea cu ambele mâini.

Învățare & dezvoltare
Rostogolirea mingii înainte şi înapoi ajută la dezvoltarea coordonării mână-ochi a bebeluşului tău, o abilitate importantă de care va avea nevoie nu doar pentru a arunca şi a prinde lucruri, dar şi pentru a mânca, a desena şi a scrie.