signs-your-child-is-ready-to-start-development-and-key-milestonespotty-training

Indicii că micuţul tău este gata să înceapă să folosească oliţa

Este oare bebeluşul tău pregătit pentru exersatul la oliţă? Poate părea că nu este o întrebare la care să răspunzi uşor, dar ar putea fi ! Când va veni vremea, puiuţul tău îţi va da de ştire, tot ce trebuie să faci este să fii atentă şi să asculţi. Iată cele cinci indicii care te ajută să îţi dai seama dacă micuţul tău este pregătit.

Nu uita, copilaşii sunt diferiţi când vine vorba de praguri de dezvoltare. Academia Americană de Pediatrie recomandă căutarea indiciilor pe care le oferă micuţul pentru a semnala că este pregătit, în detrimentul raportării la pragul de vârstă.

1. Scutecele mai uscate


În cazul în care micuţul tău poate rezista o oră fără a avea nevoie de un scutecel nou, poate că a venit vremea să începeţi antrenamentul pentru folosirea oliţei. Acest lucru dovedeşte că micuţul începe să îşi controleze vezica pentru mai mult timp. Un alt indiciu ar fi că prichindelul va face mai mult pipi o dată.

2. Scaune previzibile


Copilaşul tău va începe să aibă scaune regulate, în momente previzibile ale zilei. Mai mult, scaunele din timpul nopţii vor scădea ca frecvenţă.

3. Conştientizarea obiceiurilor de toaletă


Dacă micuţul foloseşte din abundenţă expresiile „caca“ sau „pipi“ sau dacă se ghemuieşte şi se screme, atunci aceste semne comportamentale pot indica faptul că cel mic este gata să înceapă să folosească oliţa.

Se poate ca micuţul tău să fie timid şi să dorească să fie lăsat singurel în aceste momente - un alt indiciu că este pregătit.

4. Disconfort la purtarea scutecelor


Este posibil ca micuţul tău să înceapă să se simtă jenat când are scutecelul umed şi să exprime acest lucru vocal sau trăgând de scutec. Ar putea chiar să încerce să scoată scutecul singurel. Acesta este momentul cel mai potrivit să încerce să folosească oliţa.

5. Curiozitatea faţă de modul în care folosesc ceilalţi toaleta


Se poate ca prichindelul tău să îşi arate interesul pentru obiceiurile tale legate de toaletă. Fie că te urmăreşte sau pune întrebări, înseamnă că se gândeşte să încerce şi el.
Șervețele umede

Pampers Sensitive

Ajută la protejarea pielii împotriva iritațiilor

Ajută-l pe cel mic să înveţe să se joace cu alţi copii

  • Locaţie

    Interior, Exterior

  • Promovează

    Dezvoltare socială

  • Ce ai nevoie

    Jucării care încurajează interactivitatea, cum sunt blocurile de construcție sau