Stăpânul băii. Totul despre obiceiurile, igiena și independența micuțului

Încurajarea micuților să adopte obiceiuri corecte este esențială. Aceste obiceiuri vor fi baza comportamentului lor ulterior.

Baia este primul loc în ce privește deprinderea anumitor obiceiuri, igienă personală și importanța acesteia. Acesta este începutul independenței micuțului. Dacă îl încurajezi să fie independent îi vei stimula încrederea în sine și îl vei încuraja să facă din ce în ce mai multe lucruri singur, lucru care îi va dezvolta independența. Asta e valabil mai ales în baie, unde micuțului îi poate fi greu să se concentreze pe fiecare sarcină în parte, cum ar fi să se spele pe mâini și să meargă la toaletă.

Găsește echilibrul între a-l ajuta și a-l lăsa să facă lucruri singur. Nu interveni prea repede! Nu subestima independeța micuțului. Susține-l și acceptă faptul că e posibil să întâmpine dificultăți – important este să încerce în continuare. Un copil se derutează ușor în prezența unei schimbări. Încearcă să creezi o rutină în care să fie aceiași oameni și aceleași produse. O nouă periuță sau pastă de dinți cumpărată fără acordul lui pot fi un pas înapoi. Pe măsură ce micuțul tău se dezvoltă, ar trebui ca și sarcinile de care se poate ocupa singur să se înmulţească. Recompensează chiar și cele mai mici realizări în dezvoltare. Nu forța un copil reticent. Dacă refuză ceva ce i-ai sugerat, nu îl certa. Fă ceva surprinzător sau care să-l distragă de la conflict. Îl poți încuraja să dezvolte obiceiuri de igienă corecte motivându-l să vrea să coordoneze anumite sarcini singur.

Consimțământ Cookie-uri