Bebeluşii născuţi prematur: ajută-ți bebelușul să ia în greutate

Bebeluşii prematuri au nevoie de fiecare calorie posibilă! Aceste sugestii utile îl pot ajuta pe micuțul tău să beneficieze de hrana de care are nevoie, ajutând în același timp la luarea în greutate pe viitor.

Lapte hrănitor și suplimente alimentare

În timpul primelor luni de viață ale bebelușului, dieta va fi strict prescrisă. Dacă bebelușul este mic, atunci el va primi ori lapte matern ori o formulă specială cu o cantitate mai mare de grăsimi și proteine decât în formula tradițională.

Reţine: stomacul micuțului tău este mic și are nevoie de alimentație frecventă. Pentru a te asigura că primește o hrană suficientă, urmărește-i comportamentul și scutecele. Trebuie să dea semne că este sătul după fiecare masă, să aibă până la maxim șase scaune și până la opt scutece ude pe zi.

Maximizarea hranei, conservarea caloriilor

În cazul în care nu îl poți ajuta pe cel mic să ia în geutate modificând cantitatea hranei, poți să te axezi pe calitatea acesteia.

De asemenea, poți ajuta bebelușul să câștige în greutate prin abținerea de la consumul de calorii inutile. Când bebelușul se agită sau are febră sau când se luptă să mențină temperatura corpului arde calorii care l-ar putea ajuta să creasca și să ia în greutate!

Procedura Kangaroo este un mod excelent de a-l calma pe cel mic și de a-l ajuta să fie liniștit. Corpul tău va reacționa astfel încât să-l ajute pe micuț să-și păstreze temperatura corpului la nivel optim. Contactul piele pe piele ajută de asemenea prematurii să câștige în greutate mai rapid decât de obicei, conform Academiei Americane de Pediatrie.

Fiecare mamă și tată vor să se asigure că bebelușul primește toate elementele nutritive necesare pentru a crește în greutate și a deveni rezistent, însă nu îți face griji. Bebelușul tău va crește - poate chiar mai rapid decât ai visat vreodată că este posibil!

Consimțământ Cookie-uri