Un ghid pentru aducerea acasă a bebelușului născut prematur

Micuțul tău născut prematur este gata în sfârșit să părăsească spitalul! Iată ce trebuie să știi pentru a te pregăti de momentul când ajungeți acasă.

Atunci când micuțul tău născut prematur a stat în spital pentru câteva zile sau multe săptămâni, este o realizare incredibilă să poți să-l aduci acasă. Ar trebui să poți sărbători acea zi, la fel cu ai face cu un bebeluș născut la termen (baloane, un panou mare), dar ia-ți câteva măsuri de precauție după ce te-ai liniștit.

Un copil născut înainte de termen are nevoie de un tratament cumva special și atenție sporită în etapele de dezvoltare din primele săptămâni și luni. Pentru siguranța micuțului tău (și a sănătății tale mintale), ține minte aceste sfaturi.

Liniște și calm E firesc să te îngrijorezi puțin atunci când micuțul tău născut prematur ajunge acasă, dar amintește-ți că nu ar fi cu tine acum dacă doctorul nu ar fi crezut că este pregătit. A fost externat pentru că a trecut perioada dificilă, e capabil să respire independent, să fie alăptat sau hrănit cu biberonul și a luat în greutate.

Medicul pediatru al micuțului tău îți va oferi toate informațiile necesare pentru îngrijirea sa, dar poți suna mereu dacă ai o întrebare sau un motiv de îngrijorare.

Fii pregătită Cei mai mulți micuți născuți prematur sunt capabili să meargă acasă într-un scaun de mașină pentru bebeluși, dar unii pot avea nevoie să călătorească într-un pătuț special dacă există riscul unor probleme respiratorii. Este posibil ca spitalul să dorească să verifice scaunul sau pătuțul pe care urmează să-l folosești și să monitorizeze micuțul pe parcursul drumului.

Unele scaune de mașină ar putea fi necesar să fie ajustate pentru a susține cum trebuie capul micuțului tău (asigură-te că urmezi cu atenție instrucțiunile fabricantului atunci când îl montezi și îl folosești).

Shh, doarme bebe! Nu fiecare bebeluș născut prematur se sperie la lumina puternică sau la câteva zgomote, dar în primele săptămâni de la ajungerea acasă vei vrea să ai parte de un mediu liniștit. Roagă membrii familiei și prietenii să-și amâne planurile de vizită până când ai stabilit deja o rutină și vă simțiți confortabil.

Pentru că sistemul imunitar al bebelușui tău născut prematur este încă în dezvoltare, insistă ca fiecare vizitator să se spele pe mâini înainte de a-l ține în brațe pe cel mic (oricine cu semne vizibile de răceală ar trebui pentru moment să stea la distanță).

Pe măsură ce îl faci pe cel mic să se obișnuiască cu noua sa casă, nu uita să-ți aloci niște timp și pentru tine. Poate fi solicitant să fii proaspătă mămică, mai ales dacă ai un micuț născut prematur, așa că încearcă să urmezi sfatul din bătrâni de a dormi odată cu cel mic și de a-i lăsa pe alții să te ajute cu lucrul și sarcinile din casă.

Consimțământ Cookie-uri