Prima ieșire a bebeluşului tău născut prematur

Chiar dacă a fost o mică provocare să-l aduci pe puiuțul tău acasă, a fost un moment plin de bucurie!

Acum că e în creștere, s-ar putea să nu fii sigură dacă ești încă pregătită să-l scoți să exploreze lumea. Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a-l scoate pe bebeluşul tău născut prematur în lume și cum să faci expediția sigură și confortabilă atât pentru el, cât și pentru tine.

Primele săptămâni Odată ce ți-ai adus micuțul acasă, cel mai bine este să-l ții înăuntru, într-un mediu calm și liniștit. Noul sistem imunitar al celui mic este încă în dezvoltare, și prea multe interacțiuni în vizitele prietenilor sau ale familiei îl pot face vulnerabil la infecții.

Limitează excursiile afară la vizitele la cabinetul doctorului și nu te aventura în altă parte până când medicul pediatru nu vă dă undă verde.

Primele luni Odată ce sistemul imunitar al micuțului tău a devenit îndeajuns de puternic și doctorul tău spune că este în regulă să îl scoți în lume, alege cu grijă locul în care veți ieși. Evită petrecerile mari sau întâlnirile extinse în familie dacă vrei să vii și cu micuțul tău – prietenii și familia sunt bine-intenționaţi și iubitori, dar s-ar putea să nu-și dea seama de îngrijirea specială de care încă are nevoie cel mic.

Magazinele alimentare de dimensiuni mari și mall-urile pot provoca de asemenea o suprastimulare și o expunere sporită la germeni – lucru valabil chiar și pentru bebelușii născuți la termen. În loc de asta, gândește-te la ieșiri scurte și drăguţe: ia-ți bebeluşul într-o plimbare prin cartier – aceasta poate fi prima lui aventură și puteți construi apoi pe baza ei.

Un acoperiș pentru cărucior poate oferi protecție suplimentară împotriva germenilor din exterior și a străinilor care nu pot rezista drăgălășeniei lui și vor să îl atingă.

Germenii Un avertisment: Chiar dacă micuțul tău născut prematur este în creștere și în plin proces de dezvoltare, este încă important să te gândești la cum îl protejezi de germeni. Descurajează valurile de „Vaaaai!” și „Aaaah!” aproape de micuțul tău și spune-le oamenilor să nu-l ia în brațe sau şi să nu-i gâdile burtica.

Explică-le că pur și simplu îți asumi niște precauții suplimentare pentru ca micuțul tău născut prematur să rămână sănătos și sigur vor înțelege. De asemenea, asigură-te că te menții și tu departe de germeni – până la urmă, puiuțul tău va lua contact cu tot ce atingi și tu.

Înainte de a-l lua în brațe, spală-ți sau dezinfectează-ți mâinile, mai ales dacă de abia ai apăsat butonul liftului sau ai plătit o cafea. Ca să fii cât se poate de grijulie, evită prietenii sau membrii familiei care sunt răciți și nu da mâna cu noi cunoștințe dacă se întâmplă ca micuțul să fie prin preajmă.

Va fi distractiv pentru amândoi să-i prezinți bebeluşului tău noi persoane sau locuri – însă trebuie să reții că mica ta minune încă are nevoie de îngrijire specială. Puiuțul tău va recupera la un moment dat și va fi în rând cu prietenii săi născuți la termen – cel mai probabil în al doilea an – așa că nu va fi nevoie mereu să iei măsuri de precauție suplimentare în îngrijirea sa.

Pentru moment, bucură-te de aceste momente unice cu micuțul tău, deoarece va crește mai repede decât îți închipui!

Consimțământ Cookie-uri