3 super-alimente pentru bebeluși

Avocado

Informații nutritive Grăsimile sunt esențiale pentru alimentația unui bebeluș. Avocado are o mare concentrație de grăsime mononesaturată, o grăsime sănătoasă care îi oferă micuțului energie, îi permite corpului să absoarbă vitaminele și ajută la dezvoltarea creierului. Acest fruct este de asemenea bogat în fibre și conține Vitamina E și potasiu.

Cum se pregătește Avocado este una dintre cele mai ușoare mese pe care i le poți oferi puiului tău. Se pasează și se servește!

De ce le place bebelușilor Textura ușoară și cremoasă, împreună cu gustul moderat, fac din avocado o mâncare grozavă pentru copii.

Cartof dulce

Informații nutritive Această legumă amilacee este plină de vitamina A – un nutrient esențial pentru o piele sănătoasă, pentru păr și mucoasă, care susține creșterea și dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos.

Cartofii dulci îi oferă micuțului și un complex de carbohidrați pentru energie, precum și proteine, fibre, potasiu, vitamina C, care ajută la asimilarea fierului.

Cum se pregătește Pune cartofii la abur sau la cuptor până când se înmoaie. Zdrobește-i sau pasează-i cu puțină apă și servește-i simpli sau cu morcovi, dovleac, curcan sau pui.

De ce le place bebelușilor Cartofii dulci au o culoare deschisă, atrăgătoare, și un gust dulce intens.

Banane

Informații nutritive Bananele sunt alimentul perfect pentru că sunt ușor de luat la drum. Oferă un plus de energie datorită conținutului de carbohidrați și sunt una dintre primele mâncăruri pe care poți să i le oferi puiului tău fără să le gătești în prealabil.

Bananele au de asemenea un conținut ridicat de potasiu, o minerală esențială în dezvoltarea mușchilor. Sunt recomandate de doctori și ca o modalitate de a regla tractul digestiv al bebelușului după boală sau diaree.

Cum se pregătește Cu toate că sunt moi, zdrobește întotdeauna bananele pentru a evita pericolul de sufocare. Combină-le cu cereale, iaurt din lapte integral, sau alte fructe gătite și pasate.

De ce le place bebelușilor Bananele au o textură catifelată, ușor de mâncat. Gustul moderat, dulce este de asemenea delicat cu papilele micuțului.

Consimțământ Cookie-uri