Patru semne că micuțul tău este pregătit pentru mâncarea solidă

Copilașii par mereu înfometați! Deși poate te-ai obișnuit cu hrănitul cu biberonul sau alăptatul, bebelușul tău are alte idei.

Trecerea de la lapte natural sau lapte praf la mâncare solidă nu este nici ea chiar una ce poate fi cu ușurință trecută în calendar. În plus, micuțul tău nu îți va spune că e gata să treacă la mâncarea pentru bebeluși!

Semne că bebelușul tău e gata să înceapă hrănirea cu mâncare solidă

Următoarea dată când te așezi la o masă, privește-ți bebelușul în timp ce mănânci. Se întinde după mâncarea ta sau urmărește mișcarea furculiței tale de la farfurie la gură? S-ar putea să-ți dea un indiciu!

Deși Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă ca bebelușii să înceapă să fie hrăniți cu mâncare solidă undeva între patru și șase luni – când deja au învățat și să înghită și să sugă – iată alte câteva semne că bebelușul tău s-ar putea să fie gata pentru trecerea la mâncare solidă:

• Își țuguie buzele atunci când privește alți oameni mâncând. • Încă îi este foame, chiar după ce a avut parte de o cantitate considerabilă de lapte natural sau lapte praf. • Nu împinge lingura cu limba atunci când încerci să-l hrănești. • Își mișcă fălcuța atunci când îi oferi mâncare, în loc să încerce să sugă.

Consimțământ Cookie-uri