Noțiuni elementare: Când sunt pregătiți bebelușii pentru mâncărurile solide?

Dacă micuțul tău începe să se pregătească pentru mâncarea solidă, folosește acest ghid pentru a afla când să introduci noi feluri de mâncare în alimentație, ce mâncăruri să îi oferi și porționarea necesară, astfel încât micuțul să își ia toți nutrienții de care are nevoie.

Când să îl hrănești

Conform Asociației Americane de Pediatrie, bebelușul tău va începe să dea următoarele semne când este pregătit să încerce mâncăruri solide:

• Stă singur în funduleț • Își ține capul sus și gâtul întins • Își deschide gura când vede mâncare și arată interes față de ceea ce mănânci

Ce să îi dai

Atunci când introduci mâncarea solidă, Clinica Mayo sugerează să începi cu:

1. Cereale Cerealele pentru bebeluși, din orez fortificat cu fier sau din fulgi de ovăz, amestecate cu lapte de sân, lapte praf sau apă sunt ideale pentru a începe consumul de mâncăruri solide.

2. Piureuri Piureurile dintr-un singur aliment, cum ar fi fructele, legumele și cărnurile, sunt de obicei primele piureuri cu care se începe. Fie că sunt făcute în casă sau cumpărate de la magazin, cartofii dulci, mazărea și porumbul sunt ingrediente benefice pentru un bebeluș în creștere.

3. Gustări Odată ce micuțul poate sta în funduleț fără ajutor și poate duce obiecte la gură, poți să încerci să îi dai mici gustări moi, tăiate mărunt, cum ar fi banane, paste bine gătite, cartofi bine gătiți și pui.

Este important să introduci câte un fel nou de mâncare, după care să aștepți în jur de trei zile până la următoarea noutate. În acest timp, fii atentă la semnele că micuțul ar putea avea o reacție alergică la mâncare, inclusiv iritații sau disconfort abdominal.

Gustarea mâncărurilor pentru prima dată poate fi o experiență captivantă și copleșitoare pentru micuț, așa că fii sârguincioasă în respectarea rutinei de la ora de masă, fii atentă la orice semn al unei reacții alergice sau la riscul de sufocare, și oferă-i constant nutrienții de care are nevoie pentru a crește mare și puternic.

Consimțământ Cookie-uri