Noțiuni elementare de alimentație: Mese de care se poate bucura întreaga familie

Bebelușii și copilașii au nevoi nutritive diferite de cele ale adulților - la urma urmei, sunt în creștere. Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să te dai peste cap și să ai o listă de cumpărături separată pentru micuțul tău!

De cele mai multe ori, copiii pot să mănânce aceleași mâncăruri ca și restul familiei, cu câteva mici ajustări în felul în care este preparată și servită masa. Iată cum poți să integrezi nevoile nutritive ale micuțului în pregătirea mesei astfel încât să vă puteți bucura amândoi de o cină sănătoasă.

Bebeluș (6 – 12 luni)

Dacă micuțul tău abia începe să mănânce mâncăruri solide, Academia Americană de Pediatrie recomandă să îi oferi alimente simple, așteptând două sau trei zile până introduci ceva nou (pentru a observa posibilele reacții alergice) și să îi tai mărunt sau să îi pasezi totul, pentru a preveni riscul de înecare și a-l ajuta la digestie.

La această vârstă, micuțul tău nu are nevoie de condimente în mâncare.

Sfaturi generale • Vorbește cu cel mic pe măsură ce îi dai să mănânce • Nu îl hrăni cu forța dacă întoarce capul (revino la hrănirea cu lapte dacă nu este pregătit încă pentru mâncăruri solide) • Ia lucrurile ușor

Atunci când îți este și ție foame, încearcă una dintre combinațiile de mai jos (cu alternativele pentru bebeluși sugerate de AAP) pentru a economisi timp:

Pentru tine:Spaghete cu sos de carne Pentru bebeluș:Spaghete simple

Pentru tine:Orez cu creveți prăjiți Pentru bebeluș:Orez simplu

Pentru tine:Plăcintă cu mere Pentru bebeluș:Mere simple, curățate

Pentru tine:Guacamole cu chipsuri Pentru bebeluș:Avocado simplu, pasat

Consimțământ Cookie-uri