Noțiuni elementare: Moduri de a face ora mesei mai distractivă

Hrănirea bebelușului tău este o ocazie numai bună pentru a crea o legătură și a-l ajuta să își dezvolte obiceiuri sănătoase de alimentație care vor dura o viață întreagă. Iată câteva strategii pentru a face mesele o experiență plăcută pentru toată lumea, în primele stadii ale vieții micuțului.

Între 4 și 6 luni

Oare este pregătit? Evită frustrarea de ambele părți asigurându-te că micuțul este într-adevăr în stadiul de dezvoltare potrivit pentru introducerea mâncărurilor solide – ar trebui să poată să își țină capul sus și să stea într-un scaun înalt sau scaun pentru bebeluș, conform Academiei Americane de Pediatrie. • Secretul este să înaintezi încet. Pentru primele mese, pune-l în funduleț și vorbește-i blând în timp ce îi oferi o linguriță de mâncare, înmuiată în lapte de sân sau lapte praf. • O experiență cu totul nouă. S-ar putea ca la început să scuipe toată mâncarea, așa că pregătește-te ca o bună parte să ajungă pe hainele tale! (Obișnuiește-te cu ideea de murdărie.) • Rămâi calmă și relaxată.Răbdarea ta va fi răsplătită, iar într-un final micuțul va învăța să mănânce.

Între 6 și 12 luni

Făceți-vă un ritual pentru ora mesei. Anunță-l pe micuț că a venit ora mesei, pune-l în scaunul lui și dă-i o lingură. • Oferă-i un exemplu. Fă o prioritate din ora mesei, înlăturând orice îți poate atrage atenția și lăsându-l să vadă cât de bine te simți la masă. • Creează un mediu primitor. Oferă-i o varietate de mâncăruri, identificându-le după culoare și nume într-un mod pozitiv, energic. •Lasă-l pe micuț să mănânce în ritmul lui și abține-te să îl forțezi să mănânce mai mult. Bebelușii își reglează în mod natural cantitatea necesară de mâncare, așa că nu îi mai da de mâncare după ce dă semne că s-a săturat, cum ar fi să întoarcă capul.

Una peste alta, este important să ții minte că cei mici au gusturi schimbătoare și nu cresc la fel de repede ca bebelușii. Micuțul tău s-ar putea să adore un fel de mâncare azi și să-l respingă a doua zi, așa că nu te da bătută.

Consimțământ Cookie-uri