Ce să știi înainte de a cumpăra: înțelegerea valorilor nutritive

Fie că alegi alimente speciale pentru copii sau alimente ambalate pentru adulți cu care vrei să hrănești copilul, va trebui să verifici etichetele. Iată pe ceea ce va trebui să te concentrezi:

Porția de mâncare

Porția de mâncare este în funcție de cantitatea de alimente pe care o poate consuma un copil cu vârsta mai mică de 2 ani o singură dată. (Porția pentru alimentele ambalate interzise copiilor reprezintă cantitatea pe care o poate consuma un adult o singură dată).

Caloriile

Aceasta este unitatea de măsură pentru energia pe care copilul tău o va primi din alimente.

Grăsimi

Alimentele pentru sugari listează doar cantitatea totală de grăsimi în produsele alimentare, nu procentul de calorii care provin din grăsime.

Carbohidrați

Bineînțeles că evitarea carbohidraților ne ajută să scăpăm de câteva kilograme în plus, însă permit și proteinelor din alimentație să construiască țesut nou.

Dietă cu fibre

Fibrele alimentare se găsesc în fructe, legume, leguminoase și cereale. Nu există cantități specifice de fibre recomandate pentru copii.

În cele din urmă, este important de știut că etichetele de pe produsele alimentare pentru copii sunt simplificate pe motivul că prichindeii au nevoie de atât de mulți nutrienți cât le este necesar pentru creștere!

Consimțământ Cookie-uri